Прем'єр Люксембургу вжахнувся від безглуздої жорстокості росіян у Бородянці

13:49, 21.06.2022
Прем'єр Люксембургу вжахнувся від безглуздої жорстокості росіян у Бородянці

Прем´єр -міністр Люксембургу відвідав багатостраждальну Бородянку і був вражений тими жахіттями, що накоїли росіяни (twitter.com/Xavier_Bettel)

Прем'єр-міністр Люксембургу Ксав'є Бетель прибув до Києва з робочим візитом. Окрім столиці він відвідав Бородянку, яка була зруйнована під час окупації російськими агресорами. 
 
Як інформує Україна молода, про це Бетель написав у Twitter. 
 
Своїм візитом він хотів виразити солідарність Люксембургу з Україною.
 
«Прибув до Києва. Демонстрація солідарності Люксембургу з народом України. Бо доки триватиме розв'язана Росією війна, Люксембург буде стояти разом з Україною»,– написав Ксав'є Бетель.
 
 
Він також виклав фото і поділився власними враженнями від побаченого на деокупованій території.
 
«Бородянка постраждала до повного знищення російською агресією і сьогодні є символом безглуздої жорстокості та насильства. Ніщо не може передати жаху того, що тут сталося»,– додав прем'єр Люксембургу.
 
 
«Немає слів, щоб описати неймовірну людську трагедію Бучі. Ви можете розраховувати на те, що Люксембург підтримає розслідування цих військових злочинів національними та міжнародними суб’єктами, а також гарантуватиме виявлення, переслідування та покарання винних у цих звірствах»,– запевнив Ксав'є Бетель.
 
Як повідомляла УМ, Федеральний канцлер Німеччини Олаф Шольц після відвідування зруйнованої  російськими агресорами Київщини, зокрема міста Ірпінь, побачені руйнування назвав «жахливими». Він додав, що страшно усвідомлювати, які руйнування несе ця війна.