Російська авіація зазнала чималих втрат - Залужний

15:47, 13.05.2022
Російська авіація зазнала чималих втрат - Залужний

Валерій Залужний. (Фото Офісу президента/facebook.com/CinCAFU)

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний мав телефонну розмову з Головою об’єднаного комітету начальників штабів США генералом Марком Міллі. 
 
Як інформує Україна молода, про це повідомляє пресслужба Генерального штабу ЗСУ.
 
«Генерал Марк Міллі запитав мене, що для нас означає перемога. Це насправді важливе питання. Для мене перемога — це знищення ворога, який знаходиться на нашій землі, і звільнення всіх захоплених ним територій», — пояснив Валерій Залужний.
 
За словами Головнокомандувача ЗСУ, він інформував генерала Міллі про оперативну обстановку. Вона залишається складною, однак настрій українських захисників бойовий і ми націлені лише на Перемогу.
 
Головнокомандувач ЗСУ також розповів, що противник продовжує застосовувати стратегічні крилаті ракети. Щоденно ворог випускає від 10 до 14 крилатих ракет по об’єктах цивільної інфраструктури. А останнім часом Росія вдається до тактики масованого використання надзвукових протикорабельних крилатих ракет типу Х-22 по зазначених обʼєктах.
 
«Так, минулої доби по Кременчуцькому нафтопереробному заводу противник застосував 12 крилатих ракет, дві з яких вдалося збити з ПЗРК Стінгер. Однією з причин переходу противником до цієї тактики є відмова від застосування авіації, яка зазнала втрат», — ділиться аналізом ситуації Валерій Залужний.
 
Головнокомандувач ЗСУ також повідомив, що у телефонній розмові з генералом Міллі висловив вдячність Народу та Уряду США за надану допомогу, а також запевнив, що в Україні ведуть суворий облік та контроль за використанням наданих матеріальних засобів.
 
«Ми готові поділитися всіма матеріалами з Посольством Сполучених Штатів, щойно воно повернеться до України», — додав Валерій Залужний.
 
 

 

Також Головнокомандувач ЗСУ показав у дії гаубиці калібру 155 мм типу М777, які адміністрація президента США надала українським військовим.

 

 

«Окремі вітання і подяка від наших артилеристів американському народу за гаубиці М777», - написав Валерій Залужний у соцмережах.

 
Як повідомляла УМ, завдяки  успішним діям українських захисників та захисниць,  московська орда від початку повномасштабного вторгнення в Україну втратила майже 27 тисяч окупантів.

На українській землі ще залишається 1 122 ворожих танки, 2 713 бойових броньованих машин та 341 БПЛА.