США виділили Україні важку артилерію і гаубиці на $800 млн

18:53, 21.04.2022
США виділили Україні важку артилерію і гаубиці на $800 млн

Допомога для України включатиме важке артилерійське озброєння, десятки гаубиць та боєприпасів до них (facebook.com/POTUS)

Додаткові $800 мільйонів військової допомоги адміністрація США виділила для посилення обороноздатності України в умовах війни з російськими окупантами.
 
Як інформує Україна молода, про це заявив президент США Джо Байден під час виступу в Білому домі.
 
«Ми не завжди можемо афішувати все, що робимо з нашими партнерами на підтримку України в її боротьбі за свободу, але перефразовуючи відомий вислів Тедді Рузвельта, іноді ми говоритимемо тихо, але носитимемо із собою великий спис (javeline – англ.), бо ми також надсилаємо їх (протитанкові системи «Джавелін») дуже багато», – заявив у цьому зв’язку президент США.
 
Байден заявив, що новий пакет допомоги Україні включатиме важке артилерійське озброєння, у тому числі десятки гаубиць та боєприпасів до них, а також тактичні безпілотники. Він підкреслив, що Сполучені Штати та союзні держави діють швидко, щоби надати українським силам зброю для захисту та збільшити їхню спроможність боротися на Сході, у регіоні Донбасу.
 
Це вже третій пакет військової допомоги Україні на $800 мільйонів, які США виділили від початку російського вторгення.
 
Очільник Білого дому додав, що в останні два місяці США напрявляли збройну допомогу Україні у рекордні терміни.
 
«Тепер Росія розпочала та перефокусувала свою кампанію, щоб захопити нову територію на сході України, і зараз ми знаходимося у критичному вікні часу, коли вони створять основу для наступного етапу цієї війни»,- сказав Байден. 
 
Водночас він повідомив, що поспілкувався з Прем’єр-міністром України Денисом Шмигалем, який перебуває зараз з візитом у Вашингтоні. Байден зазначив, що провів з ним «гарну дискусію», у тому числі про підтримку України та протистояння російській агресії.
 
«Ми також говорили про те, щоби триматися разом – з точки зору Європи, Європейського Союзу та інших країн – у наших зусиллях зупинити жорстокість Путіна», - наголосив Байден.
 
Крім того, президент заявив, що наступного тижня звернеться з офіційним запитом до Конгресу США щодо схвалення нового масштабного пакета фінансування з метою допомоги Україні. Він висловив очікування, що Конгрес затвердить цей запит швидко.
 
«Для того, щоби підтримувати Україну під час цієї битви, наступного тижня мені доведеться надіслати до Конгресу додатковий бюджетний запит, щоби забезпечити безперебійний потік зброї та боєприпасів хоробрим українським бійцям та продовжувати економічну допомогу українському народові», – наголосив президент США.
 
У цьому зв’язку він подякував американським платникам податків і військовим за їхній внесок на підтримку України.
 
Як повідомляла УМ, в  Україну почали прибувати вантажі з новою потужною зброєю зі США для протистояння з російським агресором.