У Харківській міськраді відгамселили депутатів Шарія та зняли барельєф Леніна, відео

16:07, 24.02.2021
У Харківській міськраді відгамселили депутатів Шарія та зняли барельєф Леніна, відео

У Харківській міськраді зняли барельєф із радянським вождем Володимиром Леніним.

У Харківській міськраді неспокійним видалося 24 лютого. Зокрема, спалахнула сутичка між депутатами "Партії Шарія" та проукраїнськими активістами. Згодом вона переросла у бійку.

 

Під час засідання сесії Харківської міськради запросили до слова Микиту Роженка – депутата від "Партії Шарія".

 

Однак разом із Роженком до трибуни підійшли його однопартійці. Вони навіть спробували розгорнути плакат із фото Анатолія Шарія. Його "прикрашав" ще й напис "Стоп політичним репресіям", пише Depo.Харків.

 

До шанувальників Шарія підійшли проукраїнські активісти та попросили "згорнути свою ганчірку". Між депутатами та активістами спалахнув конфлікт.

 

Секретар Харківської міськради Ігор Терехов закликав правоохоронців розборонити сутичку. Розгорнути плакат депутатам "Партії Шарія" так і не дозволили.

 

Нагадаємо, Анатолію Шарію оголосили підозру у державній зраді. Однак у Мін'юсті заявили, що для припинення діяльності "Партії Шарія" підстав наразі немає.

 

 

 На додачу до всього там ще й зняли барельєф із радянським вождем Володимиром Леніним. Але таке щастя тривало недовго – за деякий час композицію повернули на місце, передає "Суспільне Харків".

 

Барельєф зі стіни зняв представник громадської організації "Світанок" та співзасновник організації "Декомунізація. Україна" Вадим Поздняков. Він обурювався цим питанням і раніше.

 

У Харківській міськраді зняли барельєф із Леніним 24 лютого 2021: усі подробиці – фото, відео

 

Після того, як зняли барельєф, на місце події прибула поліція. Правоохоронці оглянули табличку та взяли пояснення у Позднякова. Також опитали представника партії "Демократична сокира" Микиту Соловйова. За деякий час барельєф повісили на стіну назад.

 

 

"Ці ордени мали демонтувати ще у 2015 році, їх демонтували з фасаду Харківської міської ради. Інститут національної пам'яті звертався до самої Харківської ради, але це все закінчилося нічим", -  наголосив Поздняков у коментарі "Depo.Харків".

 

Як повідомляла УМ, депутати Харківської міської ради втретє перейменували проспект Петра Григоренка на проспект Маршала Жукова.