Ллойд Остін став першим темношкірим головою Пентагону

19:01, 22.01.2021
Ллойд Остін став першим темношкірим головою Пентагону

Генерал армії у відставці Ллойд Остін був командувачем військами США в Іраку.

Генерал армії у відставці Ллойд Остін затверджений на посаді очільника Міністерства оборони Конгресом США у п’ятницю.

 

Відтак, пан Остін стане першим афроамериканцем, який очолив Пентагон.

 

Як інформує Україна молода, про це йдеться на сайті Сенату США.

 

Найближчим часом генерал буде приведений до присяги. Перед цим Конгрес надав Остіну спеціальний дозвіл обійняти цю посаду, адже згідно з американським законодавством, має минути сім років після відставки військового, перш ніж він зможе обійняти посаду міністра оборони.

 

67-річний Остін в минулому тісно співпрацював із Джо Байденом. Коли Байден був віцепрезидентом, Остін займав посаду заступника начальника штабу армії та командувача військами США в Іраку, а потім — командувача Центрального командування Збройних сил США. У відставку він подав у 2016 році.

 

На початку грудня 2020 року стало відомо, що Байден представить генерала армії у відставці Ллойда Остіна своїм кандидатом на посаду міністра оборони.

 

 

Після інавгурації президент США Джо Байден змінив керівника Пентагону, призначивши виконувачем обовʼязків міністра Девіда Норквіста, який був заступником міністра оборони.

 

Як повідомляла УМ, Петро Порошенко вважає, що президентство Байдена відкриває для України нові і дуже широкі можливості для відновлення територіальної цілісності та зміцнення нашого суверенітету.