Єрмак щодо санкцій США проти Дубінського: притягнемо до відповідальності

20:58, 13.01.2021
Єрмак щодо санкцій США проти Дубінського: притягнемо до відповідальності

Андрій Єрмак відреагував на санкції США щодо Дубінського і оточення Деркача. (Фото Офісу президента)

Глава Офісу президента Андрій Єрмак обіцяє, що нинішня влада зробить усе можливе, щоб притягнути до відповідальності осіб, відповідальних за втручання в американські вибори.

 

Тим самим Банкова нарешті (через два дні) відреагувала на введення урядом США санкцій проти кількох громадян та організацій України, зокрема народного депутата від фракції «Слуга народу» Олександра Дубінського.

 

Як інформує Україна молода, свою позицію Єрмак опублікував у Twitter  у середу.

 

«Для ясності — незалежно від партійної приналежності ця адміністрація зробить все, що в її силах, щоб притягнути до відповідальності осіб, відповідальних за втручання у вибори в США», — написав глава Офісу президента.

 

Напередодні антикризовий радник Єрмака Михайло Подоляк самовпевнено заявив, що президент Зеленський та Офіс президента не будуть реагувати на запровадження американських санкцій проти скандально відомого члена пропрезидентської партії «Слуга народу», нардепа монобільшості Олександра Дубінського.  

 

Нагадаємо, 11 січня Управління контролю за іноземними активами (OFAC) Міністерства фінансів США запровадило санкції проти семи людей та чотирьох організацій, які є частиною пов’язаної з Росією мережі закордонного впливу.

 

Американська влада вказує на причетність до цієї мережі українського народного депутата Андрія Деркача, якого Вашингтон називає «російським агентом» і проти якого санкції було запроваджено раніше.

 

Нині ж під санкції також потрапили народний депутат України зі «Слуги народу» Олександр Дубінський, колишній народний депутат Олександр Онищенко, колишній прокурор Костянтин Кулик, помічники Деркача Антон Симоненко та Дмитро Ковальчук, колишній працівник посольства США в Україні Андрій Теліженко та політолог Петро Журавель.

 

Крім того, Міністерство фінансів США запровадило санкції проти компаній «Ера-Медіа», «Інформаційного агентства Онлі Н’юз», «Скептик» та сайту Nabuleaks.