НАТО розгляне питання надання ПДЧ для Грузії у 2021 році

16:22, 13.12.2020
НАТО розгляне питання надання ПДЧ для Грузії у 2021 році

Питання надання ПДЧ для Грузії буде розглянуто у наступному, 2021 році.

У Північноатлантичному альянсі активно ведеться дискусія про політику відкритих дверей для країн, які бажають отримати План дій щодо членства в НАТО. Зокрема, питання надання ПДЧ для Грузії буде розглянуто у наступному, 2021 році.

 

Як передає Україна молода, про це заявив спецпредставник генсека НАТО з питань Кавказу і Центральної Азії Джеймс Аппатурай в інтерв’ю Першому каналу Грузії.

 

На питання, чи обговорюється в НАТО питання про активізацію політики відкритих дверей і передачі Плану дій щодо членства в НАТО Грузії, Аппатурай сказав, що говорити про політику відкритих дверей - непроста заява.

 

"Я, звичайно, не можу назвати точну дату передачі МАР Грузії. Проте можу підтвердити, що тут, в НАТО, йде дійсно активна дискусія про політику відкритих дверей, і це не проста заява, яку ми робимо раз в три місяці.

 

Як ми порушуємо це питання, як ми втілюємо його в реальність, як ми допомагаємо нашим партнерам - це те, що додасть нам новий імпульс в найближчі місяці. Я впевнений, що політика відкритих дверей на саміті 2021 року одним з питань, що обговорюються під час підготовки комюніке саміту", - сказав Джеймс Аппатурай.

 

Як повідомляла «УМ», попередній президент Петро Порошенко сподівається на проактивну позицію Великої Британії щодо надання Україні ПДЧ.

 

Раніше партія «Європейська Солідарність» закликала владу повернути на порядок денний питання отримання Плану дій щодо членства України в НАТО.