Кава у Хмельницькому: чи штрафувати Зеленського вирішить суд 19 червня

09:15, 13.06.2020
Кава у Хмельницькому: чи штрафувати Зеленського вирішить суд 19 червня

Володимир Зеленський насолоджувався робочою поздкою на Хмельниччину. (Фото Офісу президента)

Головний санітарний лікар Віктор Ляшко, на якого разом із президентом Володимиром Зеленським поліція склала адмінпротоколи про порушення умов карантину, каже, що суд з цього приводу має відбутись 19 червня.

 

Як передає «Україна молода», про це  Ляшко сказав в ефірі телеканалу "Україна 24".

 

«Здається 19 числа буде судовий розгляд справи. І я думаю, що як мінімум 17 тисяч гривень штраф», - сказав порушник карантину.

 

Санлікар нагадав, що правоохоронці склали адміністративний протокол після вживання кави президентом разом із командою у закладі харчування у період карантину.

 

Пан Ляшко також заявив, що не планує оскаржувати рішення суду. Він також наполягає на тому, що вказана подія не була відпочинком.

 

Днями Зеленський підтвердив під час робочої поїздки до Чернігова, що за порушення карантинних обмежень на Хмельниччині йому виписали штраф.

 

Як повідомляла «УМ», Володимир Зеленський 3 червня відвідав кав'ярню у Хмельницькому, хоча заклади харчування мали відкрити для відвідувачів зали лише з 5 червня, а доти працювали на відкритому повітрі.

 

Наступного дня головний санлікар Ляшко виправдовував прихід у кав’ярню перевіркою закладів на готовність до нового пом’якшення карантину, а Зеленський висловлював готовність сплатити штраф, якщо порушив вимоги Кабінету міністрів