Зеленський і Єрмак будуть оштрафовані за каву в Хмельницькому

16:02, 10.06.2020
Зеленський і Єрмак будуть оштрафовані за каву в Хмельницькому

Світлина Офісу президента про «круту каву в Хмельницькому» неабияк обурила українців.

Поліція провела перевірку і склала адміністративні матеріали за ст. 44-3 (порушення правил щодо карантину людей) на власника кафе та відвідувачів – президента Володимира Зеленського і його оточення, які пили каву в середині закладу, а не на літній терасі в центрі Хмельницького за два дні до пом’якшення карантину.

 

Нагадаємо, що світлина Офісу президента про «круту каву в Хмельницькому» неабияк обурила українців, адже керівництво держави публічно порушувало карантин попри те, що від людей вимагали протилежного.

 

Як повідомляє «Україна молода», про виписані штрафи повідомила Нацполіція у середу.

 

Зокрема, адмінматеріали складено на наступних порушників карантину: президент України Володимир Зеленський, керівник Офісу президента Андрій Єрмак, його перший заступник Сергій Трофімов, головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко, голова Хмельницької обласної держадміністрації Дмитро Габінета та мер Хмельницького Олександр Симчишин.

 

У свою чергу, Зеленський заявив під час робочої поїздки до Чернігова, що за порушення карантинних обмежень на Хмельниччину йому виписали штраф.

 

"Можна зняти маску, так краще чути, а то буде, як на Хмельниччині, випишуть мені штраф – і, в принципі, правильно зробили", - коротко сказав президент-порушник.

 

Нацполіція також повідомила, що власник хмельницького закладу відновив роботу й "обслуговував відвідувачів" усупереч карантинним обмеженням щодо діяльності кафе (окрім терас) – тому було складено адміністративні матеріали які направлять на розгляд суду.

 

Чи накладе суд штрафи на високопосадовців, побачимо невдовзі.

 

Нагадаємо, що порушення правил щодо карантину людей тягне за собою накладення штрафу на громадян – від 17 000 до 34 000 гривень.

 

Як повідомляла «УМ», Володимир Зеленський 3 червня відвідав кав'ярню у Хмельницькому, хоча заклади харчування мали відкрити для відвідувачів зали лише з 5 червня, а доти працювали на відкритому повітрі.

 

Наступного дня головний санлікар Ляшко виправдовував прихід у кав’ярню перевіркою закладів на готовність до нового пом’якшення карантину, а Зеленський висловлював готовність сплатити штраф, якщо порушив вимоги Кабінету міністрів.