Секретар РНБО озвучив 4 версії катастрофи літака МАУ в Ірані

13:57, 09.01.2020
Секретар РНБО озвучив 4 версії катастрофи літака МАУ в Ірані

Олексій Данілов

Фахівці вивчають усі можливі версії причин катастрофи літака "Міжнародних авіаліній України", включно з ураженням лайнера ракетою.  

 

Джерело: секретар Ради національної безпеки й оборони України Олексій Данілов у Facebook

 

 "Вивчаються різні версії раптового падіння літака, серед основних:

- ураження літака зенітною ракетою ЗРК, зокрема ЗРК "Тор", бо інформація про виявлення уламків російської ракети поблизу місця катастрофи вже з'явилася в мережі інтернет;

- зіткнення з БПЛА або іншим літаючим об'єктом;

- руйнування і вибух двигуна з технічних причин;

- вибух всередині літака внаслідок терористичного акту".

 

Данілов зазначив, що до складу комісії включено фахівців, які беруть участь у міжнародному розслідуванні атаки російських військовослужбовців на малайзійський "Боїнг" МН-17 17 липня 2014 року в повітряному просторі України, а також в експертизі фрагментів російської зенітної ракети "Бук", яка збила малайзійський літак.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Камера спостереження зняла момент падіння літака МАУ: відео

 

Нагадаємо, літак з українськими експертами прибув до Тегерана 9 січня о 3:30 ночі, експертна група терміново приступила до вивчення обставин авіакатастрофи Boeing 737 рейсу PS 752, повідомили в РНБОУ.

 

Президент Володимир Зеленський у ніч на 9 січня заслухав звіт оперативного штабу з питань авіакатастрофи літака Боїнг-737 в Ірані.

 

Як повідомляла УМ, 8 січня розбився літак МАУ зі 180 пасажирами на борту.

 

Літак прямував з Тегерана до Києва. Попередньо причиною катастрофи називають технічні неполадки. Версія з терактом виключається.

 

На борту пасажирського літака авіакомпанії "МАУ", який зазнав аварії в Ірані, було 168 пасажирів і 9 членів екіпажу. З них - 11 українців.

 

Володимир Зеленський після катастрофи в Ірані літака МАУ, на борту якого було попередньо 11 українців, анонсував перевірку льотної придатності всього цивільного флоту.

 

Останнє планове технічне обслуговування літак пройшов 06 січня 2020 року..