Порошенко набрав майже 40% голосів українців у світі: опрацьовано всі бюлетені за кордоном

11:56, 02.04.2019
Порошенко набрав майже 40% голосів українців у світі: опрацьовано всі бюлетені за кордоном

Петро Порошенко (фото: прес-служба президента України)

Чинний президент України Петро Порошенко перемагає серед українців, які проголосували за кордоном, - з результатом майже 40% голосів.
 
Як повідомляє на своєму сайті Центральна виборча комісія, опрацьовані всі 100% протоколів голосування із закордонних дільниць на виборах президента України.
 
Найбільшу кількість голосів отримав Петро Порошенко - 38,93%. На другому міці Володимир Зеленський - 26,01%.
 
Третю позицію за кількістю голосів українців за кордоном отримав Анатолій Гриценко - 10, 64%, четверту Ігор Смешко - 6,62%.
 
П'яту Руслан Кошулинський - 4,67%, шосту Юлія Тимошенко - 4,21%, сьому Юрій Бойко - 3,91%, восьму Олександр Вілкул - 1,8%.
 
Інші кандидати набрали менше 1% голосів.
 
Зазначимо, Порошенко віддали перевагу українці у 53 з 72 країн світу, де проходило голосування. Водночас Володимир Зеленський переміг на закордонних дільницях 17 країн: у Грузії, Киргизстані, Латвії, Білорусі, Вірменії, Туркменістані, Польщі, Сербії, Словаччині, Чехії та Угорщині, а також у Республіці Конго, Королівстві Йордан, Катарі, Перу, Бразилії та Кубі.
 
А українці в Естонії та Молдови здебільшого проголосували за екс-регіонала Юрія Бойка.
 
Раніше стало відомо, що Порошенко набрав за кордоном 38%, а Зеленський - 26%.
 
Нагадаємо, комік Володимир Зеленський перемагає в першому турі виборів президента України, за попередніми даними ЦВК він має 30% голосів виборців. На другому місці - чинний президент України Петро Порошенко з 16%.