Країни «Великої сімки» готові розширити санкції проти Росії

11:00, 24.04.2018
Країни «Великої сімки» готові розширити санкції проти Росії

Міністри "Великої сімки" (DW)

Після засідання міністрів закордонних справ країн "Великої сімки" було опубліковане спільне ком’юніке, у якому повідомляється про можливе розширення санкцій проти Росії через агресивні дії колишнього члена клубу "Великої вісімки".

Про це повідомляє DW.

Подальші обмежувальні заходи можуть запровадити, якщо до цього спонукатимуть дії російської сторони.

Водночас термін чинності вже накладених санкцій за події на Донбасі "нерозривно пов'язаний" з "повним і незворотним" виконанням Росією мінських угод. Також керівники зовнішньополітичних відомств країн G7 вкотре висловили свою цілковиту підтримку територіальній цілісності та суверенітету України, зазначається в документі.

Очільники міністреств закордонних справ країн "Великої сімки" так само виступили з критикою Росії за її "втручання в демократичні системи".

"Тим, хто має намір підірвати західні демократії, слід рахуватися з наслідками", - застерегла міністерка закордонних справ Канади Христя Фріланд.

Нагадаємо, у Торонто 22-24 квітня відбувається зустріч міністрів закордонних справ країн "Великої сімки", до якої входять Велика Британія, Італія, Канада, Німеччина, США, Франція.