Голову російського КС Зорькіна не пустили до Литви на конгрес (фото)

07:50, 13.09.2017
Голову російського КС Зорькіна не пустили до Литви на конгрес (фото)

Конгрес Світової конференції Конституційних Судів на який не пустили росіян.

Голову Конституційного суду Росії Валерія Зорькіна і майже всю делегацію  суддів з РФ не допустили на Четвертий Конгрес Світової конференції Конституційних Судів, який розпочався у Литві у вівторок.

 

Про це повідомила депутат від "Блоку Петра Порошенка" Ірина Фріз у вівторок ввечері.

 

"Вперше за історію Конгресу на нього не був допущений Голова Конституційного Суду РФ Зорькін та інші російські судді, які приймали рішення та визнали анексію Криму", - повідомила пані Фриз у Facebook.

 

За її словами, значна увага на Конгресі була приділена Україні та засудженню брутального порушення територіальної цілісності Української держави з боку російських окупантів.

 

 

«Відкрито кажучи, у світі немає іншого прикладу, щоб судова влада була настільки дискредитована. Кожен професійний юрист знає, зо анексія Криму – це агресія, і це є злочин. Немає такого прецеденту в жодній країні, де її суд був би використаний для виконання такого злочину», - заявив голова Конституційного Суду Литви Дейнюс Жалімас.

 

 

В свою чергу президент Литовської республіки Даля Грібаускайте, виступаючи на цьому заході підкреслила: «Ми не можемо тиснути руки і ніколи не будемо запрошувати тих, хто наступає на верховенство права і рішення яких ламають долі тисяч людей. Ми маємо заступитися за тих людей, хто бореться за свободу, права людини і демократію».