Дружина Насірова внесла за нього 100 мільйонів застави

20:06, 16.03.2017
Дружина Насірова внесла за нього 100 мільйонів застави

Катерина Глімбовська і Роман Насіров під час інавгурації Дональда Трампа.

Катерина Глімбовська, яка є дружиною відстороненого керівника Державної фіскальної служби Романа Насірова, внесла за нього заставу в розмірі 100 мільйонів гривень.

 

Про це повідомляє Спеціалізована антикорупційна прокуратура у Facebook  в четвер.

 

"Дружина Романа Насірова, який підозрюється у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України (зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки) внесла грошову заставу визначену ухвалою слідчого судді Солом'янського районного суду міста Києва від 7 березня 2017 року в розмірі 100 млн. грн. на спеціальний рахунок Солом'янського районного суду", - сказано у повідомленні.

 

Прокурори нагадують, що Роман Насіровв відтепер має прибувати до детектива, прокурора, слідчого судді, суду за першою вимогою; носити електронний засіб контролю, не відлучатися із населеного пункту, в якому він зареєстрований без дозволу детектива, прокурора або суду.

 

Насіров також має утримуватися від спілкування з іншими підозрюваними у кримінальному провадженні. Він також повинен здати на зберігання до Державної міграційної служби України свій паспорт (паспорти) для виїзду за кордон, інші документи, що дають право на виїзд з України і в’їзд в Україну.

 

Якщо ж підозрюваний не викоуватиме цих обов’язків, він знову може бути арештований.

 

Очікується, що Насірова звільнять з СІЗО №13 вже у четвер, після того, як буде перевірено дані про сплату застави. До ізолятора вже приїхали два його адвокати.

 

Нагадаємо, 2 березня 2017 року детективи НАБУ вручили повідомлення про підозру Роману Насірову у зловживанні службовим становищем, що спричинило державі збитки на суму близько 2 млрд грн.

 

В ніч на 8 березня Солом'янський райсуд Києва обрав Насірову запобіжний захід у вигляді арешту на 60 діб з альтернативою внесення застави в 100 млн. гривень.

 

Насіров стверджував у суді, що не має коштів для внесення застави.