НАЗК моніторить спосіб життя голови АМКУ Кириленка після журналістського розслідування

20:46, 08.04.2024
НАЗК моніторить спосіб життя голови АМКУ Кириленка після журналістського розслідування

Голова Антимонопольного комітету України Павло Кириленко. (Фото АМКУ)

Національне агентство із запобігання корупції (НАЗК) після журналістського розслідування проєкту "Схеми" розпочало моніторинг способу життя очільника Антимонопольного комітету Павла Кириленка.

 

Як інформує Україна молода, про це НАЗК повідомило у відповідь на запит "Радіо Свобода".

 

"Щодо повноти заповнення декларацій проводиться моніторинг способу життя голови Антимонопольного комітету Павла Кириленка, що розпочатий на підставі розслідування журналістів "Схем", — йдеться в повідомленні.

 

Перевірку майнового стану посадовця проводить Управління проведення моніторингу способу життя та контролю Нацагентства.

 

Зауважимо, що САП та НАБУ нещодавно розпочали кримінальне провадження щодо голови АМКУ Павла Кириленка за статтями "незаконне збагачення" та "декларування недостовірної інформації".

 

Це сталося після того, як журналісти "Схем" (проєкт "Радіо Свобода") оприлюднили розслідування, у якому йшлося, що родичі з боку дружини Кириленка придбали "елітне майно" в Ужгороді, Києві та області на 70 млн грн, що не відповідає їхнім заробіткам.

 

Як повідомляла «УМ», Міноборони спільно з Генштабом ЗСУ, а також Служба безпеки України перевіряють оприлюднену інформацію видання "Слідство.Інфо", щодо спроб вручити повістку їхньому журналісту.

 

Сталося це після викривального журналістського розслідування стосовно елітного майна керівника Департаменту кібербезпеки СБУ Вітюка, яке він оформив на родичів. Тож журналісти вважають стеження за колегою і спроби мобілізувати його – помстою.

 

Згодом Слідчі прокуратури розпочали кримінальне провадження у зв’язку з інцидентом, що мав місце під час вручення повістки журналісту Слідство.інфо Євгенію  Шульгату.