Керівник департаменту кібербезпеки СБУ Вітюк поїхав на фронт після відсторонення з посади

16:03, 09.04.2024
Керівник департаменту кібербезпеки СБУ Вітюк поїхав на фронт після відсторонення з посади

Керівник Департаменту кібербезпеки Ілля Вітюк недооцінив силу ЗМІ. (Фото СБУ)

Голова СБУ Василь Малюк відсторонив керівника Департаменту кібербезпеки Іллю Вітюка від виконання посадових обов’язків. Наразі він відряджений до бойового підрозділу.

 

У Службі безпеки наразі перевіряють обставини щодо генерала Вітюка, наведені у антикорупційному журналістському розслідуванні "Слідство.Інфо".

 

Як інформує Україна молода, про це пресслужба СБУ повідомила у коментарі  "Інтерфакс-Україна" у вівторок.

 

"На час проведення перевірки обставин, оприлюднених журналістами "Слідство-інфо", голова Служби Василь Малюк відсторонив керівника Департаменту контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері інформаційної безпеки (ДКІБ) Вітюка від виконання посадових обов'язків",  - йдеться в повідомленні.

 

У пресслужбі уточнили, що за рішенням голови СБУ Вітюк на час проведення перевірок проходитиме службу в бойовому підрозділі ДКІБ, який виконує оборонні завдання і знищує ворога та його техніку безпосередньо на фронті спільно з ЦСО "А".

 

"Наразі він відряджений до цього підрозділу і сьогодні виїхав у район виконання бойових завдань. Служба безпеки висловлює повагу ЗМІ та журналістам за ефективну спільну роботу на інформаційному фронті проти російської агресії", - зазначили в СБУ.

 

Нагадаємо, раніше журналісти "Слідство.інфо" оприлюднили матеріал про майно сім'ї голови департаменту кібербезпеки СБУ Іллі Вітюка

 

Через два дні після публікації журналісти повідомили, що СБУ використала для помсти працівників ТЦК: ті мали вручити повістку журналісту Слідство.Інфо Шульгату через його розслідування про майно родини генерала Вітюка.

 

Як повідомляла «УМ», Офіс генерального прокурора відкрив кримінальне провадження за фактом інциденту з журналістом видання "Слідство.інфо" з врученням йому повістки.