«Розіп’ятий» Насіров

14.03.2017
«Розіп’ятий» Насіров

Насіров прибув до суду не на ношах, а в костюмі.

Відсторонений голова Дер­жавної фіскальної служби Роман Насіров відкидає всі звинувачення детективів НАБУ та прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури щодо зловживання ним службовим становищем на користь депутата-втікача Олександра Онищенка. 
«Я не винен, усі обвинувачення вважаю безпідставними. Я точно нікому з депутатів не догодив. Детективи НАБУ щось вигадують і пишуть. Я не надавав незаконних вказівок територіальним органам ДФС. Це ніяк не встановлено, це вигадки. Хтось подумав, що я можу надавати незаконні вказівки, це безглуздо», — обурювався пан Насіров в Апеляційному суді міста Київ, де в понеділок розглядали апеляційну скаргу його адвокатів на рішення Солом’янського райсуду, яким його було арештовано.
Зауважимо, що цього разу пан Насіров не позував телекамерам на ношах під простирадлом і вдягнув навіть не футболку, а костюм iз краваткою. 
Але найбільше присутніх потішили адвокати Насірова. Зокрема, адвокат Олександр Мірошник поскаржився на тиск народних депутатів та активістів на суд. 
«Ми спостерігали погрози на адресу нашого підзахисного. Деякі народні депутати звинувачують Романа Насірова для своїх політичних бонусів», — зазначив представник захисту. Тоді як адвокат Віктор Петруненко пішов ще далі й удався до історичних паралелей на біблійну тематику, адже порівняв судовий процес над його підзахисним зі стародавньою Римською імперією.
«Ми бачили, що робиться на вулиці. Дві тисячі років тому так само кричали: «Розіпни!». Древні римляни говорили, що суспільство вимагає хліба і видовищ, хліб є, але в суді є ті, хто хоче видовищ!» — сказав адвокат, натякаючи на розп’яття Ісуса Христа. 
Не вгамовуючись пан Петруненко пізніше додав: «Повертаючись до Риму. Видовище було в тому, що одна людина порухом пальця могла вирішити долю людини. Такі аналогії ми бачимо й сьогодні».
Зауважимо, що захисників Насірова, очевидно, роздратувало те, що під Апеляційним судом Києва зібралося більше сотні молодих людей iз нашивками «Національний корпус», які вигукували: «Насірова під арешт!».