Книжку-біографію Ангели Меркель не перевидаватимуть в Україні

07:05, 07.04.2022
Книжку-біографію Ангели Меркель не перевидаватимуть в Україні

Книжку Кеті Мартон "Канцлерка" вперше видали в Україні восени 2021 року. І це був один із перших перекладів в Європі. (facebook.com/antonio.martynov)

Українське видавництво "Лабораторія" відмовилося перевидавати книжку-біографію колишньої канцлерки Німеччини Ангели Меркель авторства Кеті Мартон.

 

Причина: позиція німецької політичної діячки щодо вступу України до НАТО, яку у видавництві вважають "абсолютно не прийнятною".

 

Як інформує Україна молода, про це повідомив засновник і директор видавництва Антон Мартинов.

 

Зазначається, що книжку Кеті Мартон "Канцлерка" вперше видали в Україні восени 2021 року. І це був один із перших перекладів в Європі.

 

За словами пана Мартинова, ідея видати цю книжку полягала в тому, щоб показати життя і звитяги сильної і впливової жінки, яка 16 років перебувала на такій високій посаді в першій економіці сучасної Європи.

 

В книзі є чимало цікавих речей і моментів з політичного і особистого життя пані Меркель. Загалом цікава книга і гарно викладений матеріал.

 

«І до 24 лютого здавалося, що її стратегія якось працює… Але позиція по НАТО, озвучена повторно вже в умовах повномасштабної війни Росії проти України екс-канцлеркою для нас абсолютно не прийнятна.

 

Тому книжка закінчиться на складах і більше її перевидань не буде.

 

Але знаєте, що важливо? Мені написали і спитали про мою позицію, але ніхто не написав про спалення книг чи подібні ідеї звірства. Ніхто не опустився до цього рівня, розумієте. Серед плюралізму думок панує людяність!», - написав директор видавництва «Лабораторія».

 

Як повідомляла «УМ», Президент України Володимир Зеленський запросив Ангелу Меркель та колишнього президента Франції Ніколя Саркозі приїхати в Бучу та на власні очі побачити, до чого призвела політика поступок рф.

 

Втім, Ангела Меркель відповіла йому, що рішення 2008 року не приймати Україну в НАТО було правильним.