Франція замовила для України 100 дронів Delair

01:42, 01.03.2024
Франція замовила для України 100 дронів Delair

Дрони компанії Delair (twitter.com/SebLecornu)

Міністр оборони Франції Себастьян Лекорню анонсував намір замовити для України 100 дронів у компанії Delair, що займається виробництвом безпілотників.

 

Очікується, що техніка надійде до початку літа.

 

Як інформє Україна молода, про це Себастьян Лекорню написав у соцмережах і оприлюднив світлини особистого огляду дронів.

 

За його даними, держава також замовила 2 тисячі боєприпасів з дистанційним керуванням. Частина з них піде на потреби Франції, а іншу нададуть Україні.

 

 

Зауважимо, що у вересні 2023 року Франція вже закупляла 150 дронів у компанії Delair для України.

 

Нагадаємо, у січні цього року міністр оборони Франції Себастьян Лекорню анонсував виробництво 78 самохідних артилерійських установок Caesar для України.

 

Загалом з лютого 2022 року до кінця 2023 року Франція поставила в Україну 2000 снарядів на місяць, а з січня планували надсилати 3000 снарядів на місяць. Окрім того, Париж мав наміри відправити в Україну близько 50 ракет класу «земля-повітря» A2SM щомісяця до кінця січня.

 

У Франції також запускають «артилерійську коаліцію», яка має на меті зміцнити можливості України проти росії. Цю коаліцію очолюють Франція та США, вона діє в межах Контактної групи з оборони України у форматі «Рамштайн».

 

Як повідомляла «УМ», Європарламент ухвалив резолюцію, в якій закликав країни-члени ЄС збільшити і прискорити військову підтримку Україні.