Україна отримає зброю протягом тижня після схвалення Сенатом – The Washington Post

11:47, 21.04.2024
Україна отримає зброю протягом тижня після схвалення Сенатом – The Washington Post

Українська діаспора з національними прапорами на Капітолійському пагорбі у Вашингтоні. (washingtonpost.com)

Пентагон доставить частину зброї українським підрозділам менше ніж за тиждень після завершення усіх процедур ухвалення відповідного законодавства – голосування у Сенаті США (23 квітня) та підпис під документом президента Джо Байдена.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляєз посиланням на офіційні джерела у владних колах видання The Washington Post в неділю.

 

Зокрема, офіційні особи США заявляють, що Пентагон готовий надати значну військову допомогу Україні після того, як Сенат наступного тижня схвалить законопроєкт про допомогу Україні, а президент Джо Байден підпише його.

 

За їхніми словами, Міністерство оборони США, яке попереджало, що Україна повільно  поступатиметься російським військам і зіткнеться з приголомшливими втратами без термінових дій на Капітолійському пагорбі, розпочало збір пакета допомоги задовго до майбутніх голосувань, намагаючись прискорити процес.

 

Тож один з посадовців каже, що Пентагон знадобиться менше тижня, перш ніж частина зброї потрапить на поле бою в Україні.

 

Не відразу було зрозуміло, наскільки об’ємним буде пакет, хоча він майже напевно міститиме вкрай необхідні боєприпаси для систем, на які найбільше покладаються українські військові, включаючи 155-мм снаряди, які використовуються в гаубицях НАТО, і боєприпаси для реактивної артилерії середньої дальності.

 

Також цілком імовірно, що Пентагон надасть Україні свіжий транш обладнання для протиповітряної оборони та боєприпасів, що є життєво необхідною для боротьби з невпинною кампанією росії проти цивільної інфраструктури країни.

 

Як повідомляла «УМ», 20 квітня Палата представників Конгресу США проголосувала за виділення Україні майже $61 млрд допомоги.

 

Рішення ухвалено більшістю - 311 голосів: «за» проголосували 210 демократів та 101 республіканець.

 

Генсек НАТО Єнс Столтенберг привітав ухвалення Палатою представників закону про надання допомоги Україні. І вже закликав Сенат якнайшвидше проголосувати за документ та направити його на підпис президенту США Джо Байдену.