Зеленський і Санчес у Гранаді домовилися про нові системи ППО

14:06, 05.10.2023
Зеленський і Санчес у Гранаді домовилися про нові системи ППО

Санчес та Зеленський зустрілися перед початком саміту в Гранаді. (Фото Офісу президента)

Український президент Володимир Зеленський провів зустріч з прем’єр-міністром Іспанії Педро Санчесом. Обговорили питання нового пакету допомоги Україні, включаючи додаткові засоби протиповітряної оборони. 

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Володимир Зеленський у Фейсбуці.

 

«Обговорили новий пакет оборонної підтримки, який містить додаткові засоби ППО, артилерію та антидронові системи. Готуємося розпочати переговори щодо вступу України до ЄС за головування Іспанії. Дякую за підтримку нашого прагнення»,- написав президент України.

 

Зеленський та Санчес обговорили надання Україні енергетичного обладнання перед зимовим періодом, а також роботу й захист зернового коридору. Лідер України подякував Санчесу та всьому іспанському суспільству за підтримку й чітке засудження російської агресії.

 

 

Прем'єр-міністр Іспанії Педро Санчес заявив про солідарність з Україною не лише влади Європи, а й суспільств країн континенту.

 

«Солідарність, єдність і, звісно ж, уся підтримка не лише європейського уряду, а й наших суспільств. Я думаю, що всі європейці підтримують Володимира Зеленського і його країну. І звісно, ми готові підтримати і підтримувати до кінця цієї війни»,- сказав він перед відкриттям саміту Європейського політичного співтовариства в четвер у Гранаді.

 

Санчес додав, що наразі має за мету зробити реформу, що забезпечить фінансове підґрунтя для спрямування всіх ресурсів на допомогу та підтримку України в найближчі роки.

 

"Ми дуже пишаємося і для нас велика честь бачити Володимира Зеленського тут, у Гранаді, з нами", - зазначив Санчес.

 

Сьогодні президент України перебуває із візитом в Іспанії. Це його перша поїздка до держави після початку повномасштабної війни проти України.

 

Зазначимо, що в Гранаді проходить саміт Європейської політичної спільноти, у якому візьме участь Зеленський. Президент також проведе двосторонні зустрічі, на яких, зокрема, будуть домовлятись про посилення ППО України.

 

Окрему увагу приділять Чорноморському регіону та спільній роботі заради глобальної продовольчої безпеки й захисту свободи мореплавства.

 

Як повідомляла УМ, прем’єр-міністр Іспанії Педро Санчес під час свого перебування у Києві винні, виступив на засіданні Верховної Ради. Він переконаний у перемозі України у війні з росією.