«Мені б ваші роки...»

04.09.2007

Українська збірна представниць прекрасної статі так само, як і чоловіча, не пробилася на чемпіонат Європи напряму, тож тепер пробує спіймати свій шанс у додатковій кваліфікації. Щоправда, після половини проведених матчів скидається на те, що слідом за чоловіками й українські дівчата вже можуть забути про цю рожеву мрію.

У суботу в київському спорткомплексі «Меридіан» підопічні Марини Ткаченко в зустрічі з командою Словаччини намагалися реабілітуватися за стартову поразку у Швеції. Половину з двохсот глядачів на трибунах становили юні вихованці військового ліцею ім. Богуна, які активно підтримували дівчат при повній парадній формі. І господарки тривалий час трималися на рівних, але поспішність і необдуманість рішень призвели до того, що більш розважливі словачки повели перед в 11 очок. Надолужити прогаяне «синьо–жовтим» не вдалося навіть героїчними зусиллями.

Головний тренер збірної України після гри виглядала розчарованою: зробити подарунок на день наро–дження, який вона відсвяткувала 29 серпня, підопічні їй не змогли. «Я не можу пред’явити претензії стосовно самовіддачі, але клас словачок в основному вищий за наш, — визнала Марина Ткаченко. — Причина в тому, що українські клуби не можуть підготувати зрілих гравців, здатних виступати на високому рівні. Коли я грала за збірну, то вже знала, що я маю робити, за який клаптик майданчика відповідати у кожен момент. А тепер дівчата не встигають правильно орієнтуватися в ігрових ситуаціях, часом невиправдано поспішають із кидками з далекої відстані... Попри високу результативність Горбунової, я не задоволена її діями в захисті — через нехлюйство Саші нам закинули кілька «трюльників»...»

 

ТАБЛО

Додатковий відбірковий раунд чемпіонату Європи. Група С

Україна — Словаччина — 61:66 (16:22, 16:14, 14:11, 15:19)

Найрезультативніші: Горбунова (23+9 підборів), Єгорова (11+4 передачі), Ляшкова (8+7 підборів) — Жиркова (22+11 підборів), Лашкова (10+10 підборів), Ялчова (10).

Турнірне становище: Швеція, Словаччина — 2 (1 гра), Україна — 2 (2).