ХРОНІКА

14.08.2007

Веслування на байдарках і каное

      На 36-му чемпіонаті світу, що завершився у німецькому Дуйсбургу, українська збірна здобула одну медаль. «Золото» на неолімпійській дистанції 200 метрів серед каноїстів виграв 21-річний Юрій Чебан з Одещини. У фінальному заїзді на байдарках на 500 м Інна Осипенко-Радомська посіла четверте місце, а каное-двійка у складі Руслана Джалілова й Петра Крука на цій же дистанції стала шостою. Всі ці спортсмени отримали право представляти Україну на Олімпійських іграх. Решта наших  веслувальникiв  зможуть поборотися за ліцензії до Пекіна-2008 наступного року на чемпіонаті Європи.

      У командному заліку українці посіли шосте місце серед 84 країн-учасниць.

Велоспорт

      Команда «Діскавері ченнел» оголосила про саморозпуск наприкінці 2007 року через відмову свого головного спонсора фінансувати «стайню» надалі. Таким чином, українці Ярослав Попович і Володимир Білека можуть починати пошук нового місця роботи, хоча існує ймовірність, що команду вдасться зберегти під патронатом нового спонсора.

Теніс

      Несподівано завершився турнір серії «Мастерс» із призовим фондом 2,45 млн. доларів на хардових кортах Монреалю (Канада). Володарем головного призу став 20-річний серб Новак Джокович, котрий почергово обіграв двох кращих тенісистів сучасності. У півфіналі він впорався з другим номером рейтингу — іспанцем Рафаелем Надалем (7:5, 6:3), а у вирішальному матчі змусив капітулювати самого швейцарця Роже Федерера (7:6, 2:6, 7:6).