ХРОНІКА

09.08.2007

Легка атлетика

      На турнірі серії Гран-прі у Стокгольмі хорватська стрибунка у висоту Бланка Влашич встановила кращий результат сезону у світі — 2,07 м, що стало другим показником в історії легкої атлетики. А от черговий штурм світового рекорду болгарки Стефки Костадинової молодій спортсменці знову не вдався. Українка Вікторія Стьопіна обмежилася підкоренням скромної висоти 1,82 м, показавши найгірший результат серед четвірки учасниць.

      У чоловічих стрибках у висоту переміг господар змагань — Штефан Хольм, який узяв висоту 2,35 м. Українець Юрій Кримаренко не зміг піднятися вище восьмої позиції (2,20 м).

      Серед інших результатів заслуговують на увагу третій час в історії, показаний американцем Джеремі Уорінером на 400-метрівці (43,50 сек.), і шостий у забігу на 3000 м представника Ефіопії Кененіси Бекеле (7.25,80).

Шахи

      Українець Руслан Пономарьов став переможцем турніру зі «швидких» шахів, що завершився в іспанському місті Вільяробледо. 169 майстрів виявляли кращого за швейцарською системою у дев'яти турах. Пономарьов набрав 7,5 очка, як і росіянин Олексій Дрєєв та болгарин Веселін Топалов, але випередив їх за додатковими показниками. У нагороду киянин отримав три тисячі євро й бочку місцевого вина. Львів'янин Василь Іванчук із сімома пунктами в активі посів шосте місце.

Хокей

      Київський «Сокіл» програв і четвертий контрольний матч у Словаччині — цього разу команді «Банська Бистриця», що виступає у другому за рангом тамтешньому дивізіоні. Щоправда, зустріч складалася лише з двох періодів, після яких був зафіксований рахунок 2:1 на користь господарів (за українців відзначився Бобровников). Рефері вирішив не продовжувати поєдинок, оскільки низька якість льоду могла призвести до травмування хокеїстів.

      Підопічні Олександра Сеуканда повернулися додому, але вже незабаром вирушать до Москви на Кубок «Спартака», що триватиме з 14 по 17 серпня.