НОВИНИ ПЛЮС

31.07.2007

Катастрофа Ан-12

      Російський транспортний літак Ан-12 із дев'ятьма тоннами вантажу на борту, який мав здійснити рейс із московського аеропорту «Домодєдово» до Комсомольська-на-Амурі через Братськ, розбився позавчора о 4.33 за московським часом. Машина впала через чотири хвилини після злету в лісовому масиві неподалік «Домодєдова» і загорілася. Загинули всі семеро членів екіпажу. Жертв і руйнації на землі немає.

      На місці катастрофи виявлено три бортові самописці. Причини аварії встановлюються. Московська прокуратура відкрила за фактом аварії кримінальну справу за статтею «порушення правил руху та експлуатації на повітряному транспорті». Наразі відомо, що погода була сприятливою, і літак не був перевантаженим. Транспортник був випущений у 1964 році, і 14 листопада цього року спливав термін його експлуатаційної придатності.

Військова допомога США Ізраїлю

      Прем'єр-міністр Ізраїлю Ехуд Ольмерт висловив задоволення з приводу того, що Сполучені Штати на противагу продажу своєї зброї Саудівській Аравії та іншим країнам регіону Перської затоки також значно збільшать військову допомогу Ізраїлю. За словами глави уряду, президент США Джордж Буш під час останньої зустрічі з Ольмертом пообіцяв надати Ізраїлю впродовж наступних 10 років військову допомогу в розмірі 30 млрд. доларів, тобто по три мільярди доларів щороку. Це на 25 відсотків більше, ніж за аналогічний попередній період.

Пожежа в паризькому метро

      Аварія системи гальмування рухомого складу стала причиною пожежі, яка спалахнула позавчора о дев'ятій годині ранку в паризькому метро. 35 пасажирів отруїлися чадним газом, iз них 15 людей були доставлені до столичних шпиталів. У тяжкому стані перебуває одна жінка. Рятувальна акція тривала дві години, і в ній були задіяні 115 пожежників та 14 машин.

Корейські заручники в Афганістані

      Позавчора речник Талібану Юсуф Ахмаді висунув новий ультиматум стосовно звільнення 22 південнокорейських заручників, які потрапили в полон ще 19 липня. Він вимагав до 12.00 за місцевим часом вчорашнього дня звільнити вісьмох бійців Талібану, які перебувають у афганських в'язницях. У разі невиконання вимоги екстремісти погрожували розстріляти всіх корейських заручників.

      Президент Афганістану Хамід Карзай попередив, що надалі не буде жодного обміну в'язнями, оскільки керівник групи талібів, що викрала корейців, є одним із п'яти в'язнів, яких афганська влада випустила в березні цього року в обмін на звільнення викраденого італійського журналіста Даніеля Мастроджакомо. Губернатор афганської провінції Газні Мараджудін Патан звернувся вчора до викрадачів із благанням не розстрілювати заручників і продовжити переговори.

  • Майдан біля Кремля

    Російські активісти активно вивчають «матбазу» масових протистоянь із правоохоронцями: щити, балаклави, коктейлі Молотова... За прикладами, благо, далеко ходити не треба: поряд, якихось шість сотень кілометрів, — Україна, де досвідчені товариші покажуть, навчать, передадуть досвід. >>

  • Кремлівська «Зміна»

    Лідер партії «Зміна» (Zmiana) Матеуш Піскорський не знав, що його партію фінансували російські спецслужби — така лінія захисту польського політика, заарештованого у Польщі за шпигунство та поширення антиукраїнських настроїв. Прокуратура і Агенція внутрішньої безпеки стверджують, що все було саме навпаки. >>

  • Потрібні робочі руки

    На тлі низького безробіття та великої кількості вакансій чеський уряд започаткував нову державну програму запрошення іноземних фахівців, повідомляє «Радіо «Свобода». Ідеться передусім про кваліфіковану робочу силу, яка зможе закрити прогалини на чеському ринку праці, а головним джерелом таких фахівців чехи бачать Україну. >>

  • З голоду не помрете, але паски затягуйте

    Міністри фінансів країн єврозони та представники Міжнародного валютного фонду після 11-годинних переговорів у Брюсселі домовилися вчора про новий транш допомоги для Греції в 11,5 млрд. доларів (10,3 млрд. євро) та реструктуризацію боргу, повідомляє Бі-Бі-Сі. >>