ХРОНІКА

07.07.2007

Баскетбол

      Клуб НБА «Вашингтон уїзардс» підписав дворічний контракт з українцем Олексієм Печеровим. За умовами цієї угоди центровий отримає 2,7 млн. доларів. 21-річний уродженець Донецька, який у минулому сезоні захищав кольори БК «Київ», став четвертим українцем у найсильнішій лізі світу після Олександра Волкова, Станіслава Медведенка й Віталія Потапенка.

Хокей

      Київський «Сокіл», який у сезоні 2007/08 візьме старт у вищій лізі відкритого чемпіонату Росії, вийшов із відпустки. Поки що нові гравці займаються на тренажерах і бігають поблизу ковзанки «Авангард», а з понеділка команда у повному складі розпочне тренування на льодовій арені у Броварах.

      Тим часом прояснився план підготовки киян до чемпіонату у вищій лізі Росії. За поліпшення фінансової ситуації він став незвично різноманітним. 20-21 липня «Сокіл» вдома проведе дві контрольні зустрічі з білоруським «Гомелем», а з 30 липня по 8 серпня на зборі у Словаччині - чотири матчі з місцевими командами. У середині серпня український клуб виступить на Кубку «Спартака» у російській столиці, наприкінці місяця прийме у себе московські «Крилья совєтов», а завершить підготовку 6-9 вересня у Саратові. Розпочнуться матчі вищої ліги 15 вересня.

Теніс

      У четвер ввечері на Уїмблдонському турнірі нарешті визначилися всі чвертьфіналісти серед чоловіків. Останніми з них стали іспанець Надаль (2), який у п'яти партіях добив-таки травмованого росіянина Михайла Южного (14) - 4:6, 3:6, 6:1, 6:2, 6:2, і серб Новак Джокович (4), котрий за допомогою трьох тай-брейків здолав австралійця Ллейтона Х'юїтта (16) - 7:6, 7:6, 4:6, 7:6.

      У жінок другу півфінальну пару склали американка Венус Уїльямс (23), яка змусила зачохлити ракетку останню на турнірi росіянку Світлану Кузнецову (5) - 6:3, 6:4, і сербка Ана Іванович (6). Від її рук упала чешка Ніколь Вайдішова (14) - 4:6, 6:2, 7:5.

      Матч третього кола змішаного розряду, в якому протистояли одна одній дві українки, позавчора був перерваний через дощ: Перебийніс/Хенлі (Україна/Австралія) -

К. Бондаренко/Керр (Україна/Австралія) - 6:4, 1:3.

      Результат учорашнього матчу, який закінчився до 16:30 за київським часом. Чоловіки, 1/4 фіналу: Надаль (Іспанія, 2) - Бердих (Чехія, 7) - 7:6, 6:4,6:2.

Фехтування

      Чоловіча збірна шаблістів посіла четверте місце на чемпіонаті Європи в Бельгії. У півфіналі наша четвірка програла лише один укол росіянам (44:45), а в зустрічі за «бронзу» поступилася французам (43:45).

Велоспорт

      Сьогодні 8-кілометровим прологом у Лондоні стартує 94-та найпрестижніша багатоденна гонка професіоналів «Тур де Франс». Дорогами Європи мандруватимуть і двоє українців - Ярослав Попович із команди «Діскавері ченнел» та Андрій Гривко з «Мілрам». Причому Гривко замінив італійця Алессандро Петаккі, якого підозрюють у навмисному вживанні сальбутамола. Цей препарат відносять до заборонених, але оскільки 33-річний Петаккі є астматиком, то має офіційний дозвіл на його застосування. Одначе олімпійський комітет Італії має намір добитися річної дискваліфікації гонщика.