ХРОНІКА

08.06.2007

Теніс

      На відкритому чемпіонаті Франції вчора до п'ятої години вечора визначилася перша учасниця вирішального поєдинку в жіночому одиночному розряді. У фіналі зіграє сенсацiйна Ана Iванович iз Сербiї, яка розтрощила другий номер рейтингу WТA росіянку Марію Шарапову.

      «Ролан Гаррос» (Париж, турнір серії «Великого шолома», призовий фонд — 15 264 500 євро). Жінки. Півфінали: Шарапова (Росія, 2) — Іванович (Сербія, 7) — 6:2, 6:1; Енен (Бельгія, 1) — Янкович (Сербія, 4) — 6:2, матч закінчився після підписання цього номера «УМ» до друку.

      У чоловічих півфіналах сьогодні зіграють Федерер — Давиденко та Джокович — Надаль. Аргентинцеві позавчора знадобилося лише три сети, щоб здолати опір іспанця Карлоса Мойї (23), причому останню партію чвертьфіналу другий номер світового рейтингу виграв «всуху» — 6:0.

* * *

      Українець Сергій Стаховський, який не зміг пробитися до основної сітки «Ролан Гарроса», стартував на турнірі серії «ф'ючерс» в англійському місті Сарбетон. І одразу фінішував. В одиночному розряді наш найсильніший тенісист програв сербові Іллі Бозолжачу — 4:6, 2:6, а в парі з американцем Тревісом Пероттом — дуету Буторак/Дж. Мюррей (США/Англія) — 6:2, 2:6, 10:12.

Футбол

      Андрій Несмачний продовжив контракт із київським «Динамо» ще на два роки — до 2010-го. Чинна клубна угода захисника закінчувалася в 2007 році. Нагадаємо, у минуле міжсезоння Андрій проходив обстеження в «Блекберні», але не підійшов команді англійської прем'єр-ліги.

* * *

      Товариський матч: Таїланд — Голландія — 1:3.

Велоспорт

      Двi авторитетні інформаційні агенції, німецька SID та італійська ANSA, подають новину про те, що іменитий український велогонщик Сергій Гончар не виступить на «Тур де Франс». Таким чином, цей сезон для Гончара можна вважати перекресленим, адже він не брав участі й у гонці «Джиро д'Італія».

      Генеральний менеджер команди «Tе-мобайл» Боб Степелтон, обговорюючи допінгову проблему в сучасному велоспорті, повідомив, що за результатами аналізів Сергія є низка питань. Упродовж останніх чотирьох тижнів клубні лікарі досліджували стан здоров'я й результати тестів нашого спортсмена, але так і не дали відповіді на питання, що ж відбулося в організмі Гончара. «З ним діється щось ненормальне. Нам доведеться робити нову серію тестів та аналізів, і тільки потім я скажу, чи залишиться він у нашій команді», — сказав менеджер.

      Сергій Гончар, якому в липні виповниться вже 37 років, торік на «Тур де Франс» виграв два індивідуальні етапи й один командний, протягом трьох відрізків «Великої петлі-2006» він виступав у майці лідера.

«Формула-1»

      Найближчим часом на італійському автодромі Валлелунга гонщик команди «Рено» Джанкарло Фізікелла відкриє власну автоспортивну академію. У цьому закладі зможуть навчатися пілоти-початківці, молоді тренери, інженери й менеджери. Серед викладачів — працівники команд «Формули-1», а найуспішнішим студентам Фізікелла обіцяє працевлаштування в провідних «стайнях» «Ф-1».