Історія одного кохання

01.06.2007

      Ми можемо вірити або не вірити у випадковості, намагатися самостійно вирішувати свої проблеми або покладатися на долю, скромно чекати кращих часів або вже сьогодні впевнено рухатися до заповітної мети. Все залежить від власного бажання. Однак є у житті особливі моменти, які переживає кожен із нас. Пам'ятаєте, як у класика: «...збудувати будинок, посадити дерево, виховати сина...». І якщо раніше таких проблем не було, то в XXI столітті багато що залежить від фінансів.

      Сергій та Світлана познайомилися два роки тому. Дівчина працювала тоді вчителькою географії у середній школі на півдні України. «Заміж хотілося, — зізнається. — Та ось кандидатів, які б подобалися, не було»...

      Якось у двері подзвонили — і на порозі з'явився високий світловолосий хлопець із великим букетом білих троянд. Ну як тут не погодитися на побачення?!

      Батьки раділи «приємному збігу обставин». У Сергія та Світлани почалися романтичні зустрічі. А невдовзі вони почали планувати своє сімейне майбутнє. Через рік орендували квартиру і почали жити разом.

      — Про весілля ми говорили, — розповідає Сергій. — Однак увесь час відкладали через відсутність грошей. Думали, що зберемо необхідну суму та відсвяткуємо весілля. Проте щоразу виникали якісь непередбачувані витрати. Я навіть влаштувався на другу роботу, щоб мати додатковий прибуток. Хотілося своїми силами все організувати і нікого не турбувати.

      — Я все підрахував і дійшов висновку, що на весільні урочистості нам доведеться витратити близько восьми тисяч гривень, — каже хлопець. — Я почав активні пошуки фінансів. — Передивився багато газет, звертався до знайомих і друзів. Вирішив, що оптимальний вихід — оформити в банку кредитну картку, щоб оплатити всі витрати.

      Банкіри кажуть, що люди часто плутають кредитки і власне цільовий кредит.

      — Кредитна картка призначена для щоденного використання за необхідністю (спонтанні покупки, розрахунки за послуги та ін.). І її не варто асоціювати зі споживчим кредитом, який оформляють для конкретних потреб — проведення ремонту, придбання холодильника, — коментує Катерина Вінницька, директор Департаменту роздрібних продуктів Надра Банку. — Цільові кредити завжди дешевші, ніж кредитні картки. Тому якщо молодій парі потрібні гроші для такої важливої події, як весілля, то краще взяти персональний кредит.

      Те саме Сергію сказали у відділенні Надра, куди він зайшов проконсультуватися з приводу кредитної картки. Крім того, менеджер розповів про нові продукти банку — персональні кредитні пакети, в рамках яких можна взяти кредит на будь-яку подію — весілля, освіту, ремонт, відпочинок і навіть на народження дитини.

      Увечері того ж дня на загальній сімейній раді було вирішено — весіллю бути! Молодята одразу зателефонували до Контактного центру Надра Банку і через 15 хвилин дізналися, на яку суму можуть розраховувати. Наступного дня Сергій відніс до відділення банку необхідні документи, і ввечері майбутнє подружжя вже обговорювало деталі урочистостей: костюм, сукню, меню, місце проведення. Щасливі молоді подали заяву в районний ЗАГС і почали готуватися до весілля.

      Кажуть, що кредит — це гроші, які завжди під рукою. За їхньою допомогою кожна людина може вирішити свої проблеми саме тоді, коли це необхідно, не чекаючи на чергову зарплату і не відмовляючи собі у найбільш необхідному. Останнім часом активно розвиваються так звані «подієві кредити».

      — Такий кредит оформлюють, як правило, напередодні якихось важливих для людини подій, — пояснює Катерина Вінницька. — Це може бути весілля, або ремонт, або поїздка на курорт, або освіта, або народження дитини. Ми уважно вивчили всі можливі варіанти, складнощі й переваги такого кредитування і розробили персональний кредитний пакет, в якому зібрано зручні фінансові інструменти, які не лише полегшать, а й покращать життя кожного клієнта: персональний кредит, тарифний пакет, приємні знижки і спеціальні пропозиції від компаній-партнерів Надра Банку.

      — Найголовніше, що ти сам є господарем становища, а не просиш у родичів і знайомих, — посміхається Сергій. — Сьогодні береш кредит і святкуєш урочисту подію, завтра — вирушаєш у весільну подорож, а потім — насолоджуєшся життям із коханою людиною! До того ж кредит можна віддавати поступово, невеликими сумами. Це зручно і вигідно!

      Весілля Світлани та Сергія призначено на серпень. Сьогодні триває активна підготовка до цього дня. Відразу після весілля молоді вирішили поїхати в Анталію — кажуть, що давно мріяли про це. До речі, Надра Банк уже привітав молоду сім'ю: при оформленні кредиту Сергію вручили перший весільний подарунок — красиве відерце для льоду, в якому наречені будуть охолоджувати ігристе шампанське!

Ганна ГАВРИЛЮК.