ХРОНІКА

25.05.2007

Баскетбол

      Українська чоловіча суперліга. За третє місце (cерія до трьох перемог): «Хімік» — «Черкаські мавпи» — 86:77 (Чакич (23) — Дікенс (21)). Рахунок серії — 2:1.

Теніс

      Слідом за Ольгою Савчук перше коло кваліфікації відкритого чемпіонату Франції подолали ще три українки. Харків'янка Тетяна Перебийніс переграла хорватку Анчич (6:1, 6:3), киянка Марія Коритцева — японку Намігату (6:4, 6:1), одеситка Вікторія Кутузова — росiянку Іванову (7:6, 6:2). А ось Олександр Долгополов завершив свій похід на «Ролан Гаррос» у другому раунді, поступившись представникові Монако Баллере — 7:5, 5:7, 1:6.

Шахи

      У четвертому турі командного чемпіонату світу серед жінок, що триває в Єкатеринбурзі, збірна України зіграла внічию — 2:2 — iз суперницями із Німеччини. Українки, маючи в активі 7 очок, і надалі ділять перше місце з китаянками; по 6 пунктiв в активі збірних Росії та Грузії.

Велоспорт

      На фініші 11-го етапу «Джиро д'Італія» через дощову погоду й слизьку трасу виник завал, у який потрапив і українець Ярослав Попович. На щастя, падіння не призвело до серйозних ушкоджень лідера команди «Діскавері ченнел». А третю перемогу на етапі цьогорічної «Джиро» здобув італійський спринтер Алессандро Петаккі. Фініш загальної групи змін у генеральну класифікацію не вніс.

      Багатоденка «Джиро д'Італія». 11-й етап (198 км). 1. Петаккі (Італія, «Мілрам») — 5 год. 46 хв. 59 сек... 34. Попович... 65. Кривцов... 83. Білека... 139. Густов (усі — Україна) — час переможця.

Стрільба з лука

      У Нікосії на Кіпрі відбувся розіграш Кубка Європи серед кадетів і юніорів. Як повідомляє сайт «Наш спорт», молоді українські лучники здобули шість нагород: золоту, срібну й чотири бронзових. Медаль найвищої проби в активі Олександра Малушина, який переміг в одиночному змаганні юніорів. Другу медаль Малушин отримав у турнірі команд: наша юніорська збірна лише у фіналі поступилася французьким ровесникам (214:215). «Бронзу» здобували наші команди юніорок, кадетів і кадеток, а також окремо — Поліна Родіонова в індивідуальному змаганні дівчат-кадеток.