Талант — не самотній!

27.12.2006
Талант — не самотній!

Переможниця конкурсу Іванна Рєпіна зможе стати художником. (Фото Володимира ПОНОМАРЕНКА.)

      Обдарована дитина, незалежно від свого сімейного статусу, обов'язково буде помічена й заохочена. Довести це малюкам з інтернатів, подарувати надію — саме така мета була у Всеукраїнського конкурсу творчості вихованців дитячих будинків України «Велике серце маленького життя». Конкурс творчості талановитих дітей, позбавлених батьківського піклування, офіційно стартував 1 вересня 2006 року. За перемогу змагалися діти від 3 до 17 років у двох номінаціях: «Витвір образотворчого мистецтва»  та  «Літературний твір».  Тема робіт: «Духовний початок — надії та мрії».

      Розголосу конкурс набув чималого: оргкомітет за два місяці, відведені на створення дитячих шедеврів, отримав аж 13 тисяч робіт з усіх куточків України. Ініціаторами цього проекту стала Українська православна церква та Група компаній «Фокстрот». Акцію також підтримали міністерства культури й туризму України, освіти та науки України,  у справах сім'ї, молоді та спорту України, низка громадських організацій.

      Днями переможців конкурсу запросили у Київ, до Києво-Печерської лаври, де і вшановували подарунками. Привітати юних митців прийшли відомі політики й діячі культури: співак Олександр Пономарьов,  художник Микола Грох, письменник Богдан Жолдак, скульптор Євген Дерев'янко, віце-президент НУ «Києво-Могилянська Академія» Володимир Панченко. Володарі Гран-прі у номінації «Витвір образотворчого мистецтва» — 17-річна Іванна Рєпіна (Київ, дитячий будинок «Малятко») та 10-річний Сашко Андрійчук (Бердичівський інтернат), чий літературний твір «Шкварка» до сліз розчулив членів журі, — отримали від організаторів грошовий приз — по 1000 доларів, цінні подарунки та путівки у Крим і Карпати. А ще — можливість навчатися у творчій студії скульптора Євгена Дерев'янка. Загалом же 34 переможці отримали від організаторів та партнерів конкурсу грошові рахунки або цінні подарунки.