Побільше центрів, спортивних і різних

27.12.2006

      Днями Комітет Верховної Ради з питань сім'ї, молодіжної політики, спорту та туризму провів у Львові своє виїзне засідання, присвячене з'ясуванню стану та перспектив розвитку олімпійських видів спорту. Голова парламентської групи Микола Томенко на зустрічі з журналістами висловив сподівання, що «львівська область може бути одним із регіональних лідерів у розвитку фізичної культури та спорту».

      Один із лідерів БЮТ заявив про необхідність відродження спортивної інфраструктури в області. Зокрема, Томенко повідомив, що незабаром у Львові почнуть будувати Льодовий палацу спорту. Фінансуватися проект буде з центрального і частково з місцевого бюджетів.

      Голова комітету похвалив львівську міську владу, яка на безоплатній основі виділяє земельні ділянки для будівництва спортивних об'єктів, чим «спонукає інвесторів до вкладання коштів у розвиток спортивної інфраструктури». Саме завдяки цьому стане можливим будівництво Палацу спорту.

      Не міг Микола Томенко не згадати про реконструкцію спортивної бази «Тисовець», де тренуються й змагаються (в тому числі й цього тижня) українські лижники й біатлоністи. Нагадаємо, що в серпні 2007 року тут відбудеться чемпіонат Європи з літнього біатлону.

      Підбиваючи підсумок року, Томенко оптимістично заявив: «Якщо наша команда у складі НОК, профільного міністерства і парламентського комітету й надалі працюватиме так само злагоджено та ефективно, то 2007 рік можна буде назвати роком відродження спортивної інфраструктури України».