«Нікому не потрібен»: діагноз чи вирок?

27.12.2006
«Нікому не потрібен»: діагноз чи вирок?

Футболісти «Арсеналу»: рятуйте! (Фото Олександра ПРИХОДЬКА.)

      Дуже схоже, що на старт другого кола чемпіонату України вийдуть не всі команди. Наразі найбільш імовірною виглядає втрата для вищої ліги київського «Арсеналу». Вчора мав відбутися вже повторний аукціон із продажу муніципального столичного клубу, але його було скасовано. Знову не знайшлося бажаючих заволодіти четвертою командою України в поточній турнірній таблиці. «Арсенал» не зацікавив жодного олігарха навіть після зменшення стартової ціни (1,1 млн. грн.) втричі.

      Певною мірою це стало несподіванкою, адже колишній мер Києва, Олександр Омельченко, який породив клуб п'ять років тому, нині разом із колективом «канонірів» збирався викупити «Арсенал» у нової столичної адміністрації. Але, виявилося, одна справа — фінансувати клуб з міського бюджету, а зовсім інша — із власної кишені. Адже витрати не обмежуються лише 770 тисячами гривень, які треба викласти за частку комунальної власності, що складає 80 відсотків у статутному фонді клубу. Новий господар мусить виплатити кількамільйонні заборгованості, а потім — забезпечити подальше існування «Арсеналу», і перш за все — зарплатню футболістам. Що вже казати про перетворення команди на прибуткове підприємство...

      Утім остаточно ховати «канонірів» ще зарано. Бо Омельченко певні кроки для порятунку команди Олександра Заварова таки робить. Раніше він заявляв, що кошти на перший квартал 2007 року для команди вже є, а до кінця грудня вирішиться питання з фінансуванням і до кінця наступного року.

      А тренери й гравці «Арсеналу» тим часом сидять на валізах. Наставник команди заявив, що в нього є пропозиції із працевлаштування, те саме можуть сказати і кілька основних футболістів-«муніципалів».

      Маленький шанс зберегти клуб на плаву буде в п'ятницю на сесії Київради, яка може погодитися на часткове виділення певних коштів для свого футбольного дітища. Щоправда, знаючи ставлення нинішнього мера Леоніда Черновецького до спорту, в це не надто віриться, надто ж з огляду на «конструктив» у Київраді, де на кожній сесії виють сирени й відбуваються бійки більшості та опозиції.