Люксембург надає крила!

03.10.2006
Люксембург надає крила!

Крім головного призу, Олена Бондаренко отримала 95 тисяч доларів призових. (РЕЙТЕР.)

      Минулого тижня перші успіхи киянки Олени Бондаренко на престижному змаганні у Люксембурзі з призовим фондом 600 тисяч доларів сприймалися з радістю, але без особливого натхнення. Адже відомо, що  проходження в друге, максимум — третє коло для українських тенісисток тривалий час було межею досягнень. Але після того, як наша 22-річна співвітчизниця здолала уславлену Марі Пірс, а за нею поклала на лопатки й 25-ту ракетку планети словенку Катаріну Среботнік, з'явилася надія, що цього разу все може бути інакше.

      У п'ятницю у чвертьфіналі Олена подолала ще одну представницю Франції — Наталі Деші (5:7, 6:4, 6:0), а в суботу провела найважчий матч на турнірі. Поступаючись у півфіналі чешці Кларі Пешке у вирішальній партії 2:5, Бондаренко відіграла матч-бол і взяла п'ять геймів поспіль — 6:3, 5:7, 7:5!

      Свій другий фінал у кар'єрі українка провела на одному диханні. Італійку Франческу Ск'явоне, котра в світовому рейтингу посідає 13-ту позицію, вона розбила трохи більш як за годину — 6:3, 6:2.

      Вигравши свій перший трофей WTA, Олена стала другою серед представниць України, хто перемагав на подібних турнірах в одиночному розряді. У 1993 році перемога в німецькому Ессені дозволила Наталці Медведєвій піднятися на 23-й рядок рейтингу. Після сестри та брата Медведєвих усе ніяк не могла змужніти нова плеяда класних «ракеток», і ось — прорив.

      Бондаренко наразі підстрибнула з 62-го на 33-тє місце у табелі про ранги. Це другий показник, коли українка входить до топ-50 світового тенісу (у 1999 році Олена Татаркова посідала 43-ю позицію). Хочеться вірити, що Олена Бондаренко зможе побити досягнення не лише Татаркової, а й Медведєвої. Вік їй це дозволяє.