Тричi глибоко вдихнiть i... чекайте п’ять мiльйонiв

23.09.2006
Тричi глибоко вдихнiть i... чекайте п’ять мiльйонiв

Хокейнi фани чекають.

      У четвер так і не відбулася раніше очікувана багатьма зустріч Президента Віктора Ющенка із головним тренером київського «Сокола» та національної збірної Олександром Сеукандом. Як повідомляє сайт «Чемпіон», замість глави держави фінансові проблеми українського хокею, який стоїть на межі зникнення, із Сеукандом обговорював керівник головної служби гуманітарної політики секретаріату Президента Маркіян Лубківський. У коментарі «Чемпіону» генеральний менеджер «Сокола» Василь Фадєєв, також присутній на зустрічі, відзначив, що перемовини з Ющенком як такі й не планувалися.

      А зрушення — знову обіцяні. Лубківський передав слова Президента про те, що він підтримує український хокей. Найближчим часом Маркіян пообіцяв зайнятися проблемами клубу і знайти для команди солідного спонсора, а також зберегти фінансування команди з бюджету міста Києва, як це було раніше. Ловимо на слові.

      До речі, за словами Фадєєва, для повноцінного функціонування команди та боротьби за призові місця в чемпіонаті Білорусі базовому клубу збірної України потрібно п'ять млн. гривень на рік. Наразі ж, після того як у столиці змінилася муніципальна влада, «Сокіл» немає достатнього фінансування з бюджету міста.

 

А ТИМ ЧАСОМ...

      Чемпіонат найсильнішої ліги світу — НХЛ — стартує вже менш як за два тижні. Хокеїсти-професіонали вже повернулися з відпусток, і цими днями почалися так звані виставкові передсезонні матчі.

      У завжди принциповому дербі провінції Онтаріо «Оттава» програла «Торонто» — 1:3. В цьому спарингу за гостей 15 хвилин відіграв український легіонер Олексій Понікаровський, який завдав трьох кидків по воротах суперника.

      «Тампа-Бей» здолала в овертаймі «Вашингтон» — 2:3, але наш форвард Руслан Федотенко на лід не виходив.

      Чинний володар Кубка Стенлі, «Кароліна», за яку виступає український захисник Антон Бабчук, свій перший матч проводила цієї ночі проти «Нешвілла».

      Прикметно, що 20-річний новачок «Піттсбурга» — скандально відомий росіянин Євген Малкін — у товариському матчі проти «Філадельфії» зіткнувся з одноклубником Джоном Леклером, невдало впав біля бортика, вивихнув плече й вибув із ладу на невизначений строк. До НХЛ обдарований форвард потрапив зі скандалом: у міжсезоння він розірвав чинний контракт із «Металургом» (Магнітогорськ) і просто втік за океан.