Не сюжет для роману

12.09.2006
Не сюжет для роману

Роже Федерер написав нову сторінку історії. (Фото РЕЙТЕР.)

      Останній цьогорічний турнір із серії «Великого шолома» — відкритий чемпіонат США — завершився не так, як бажала публіка, що полюбляє романтичні історії. За логікою «мильного серіалу», «солодка парочка» — американець Енді Роддік і росіянка Марія Шарапова, яку активно сватає преса, — мала б на щастя всім виграти турнір. Але якщо красуня сибірського походження й американського виховання свій план реалізувала, то її місцевий «друг» зупинився за крок до тріумфу.

      Маша свій найбільший подвиг здійснила у півфіналі, коли на запалі обіграла першу ракетку світу француженку Амелі Моресмо — 6:0, 4:6, 6:0. Так само «всуху» завершила у півфіналі третій сет і майбутня суперниця Шарапової, бельгійка Жюстін Енен-Арден, котра здолала сербку Янкович — 4:6, 6:4, 6:0. У вирішальному двобої емоційна росіянка виграла без зайвих ускладнень у двох партіях. Ця перемога для Марії стала другою після Уїмблдону-2004 на турнірах «Великого шолома».

      У матчах чоловічого квартету кращий тенісист планети, швейцарець Роже Федерер, у трьох сетах розібрався з росіянином Давиденком, а Роддік витратив на один сет більше, щоб зупинити цьогорічну сенсацію — «несіяного» росіянина Михайла Южного. У фіналі американець бився з усіх сил, але майстерність Федерера зіграла вирішальну роль. Представник Швейцарії став першим в історії тенісу, кому вдалося виграти три роки поспіль і в Уїмблдоні, і в Нью-Йорку.

      Ще однією історичною подією ознаменувалася неділя на хардових кортах «Флешинг Мідоус». Вигравши у фіналі змішаних пар, про завершення активних виступів оголосила «бабуся» світового тенісу, Мартіна Навратілова. За свою кар'єру 49-річна американка чеського походження виграла 59 турнірів із серії «Великого шолома».

      Українець Артем Смирнов у змаганні юніорів у 1/4 фіналу поступився майбутньому переможцеві чеху Душану Лойді — 2:6, 2:6.

 

ТАБЛО

Відкритий чемпіонат США. Фінали

Чоловіки: Федерер (Швейцарія, 1) — Роддік (США, 9) — 6:2, 4:6, 7:5, 6:1

Жінки: Шарапова (Росія, 3) — Енен-Арден (Бельгія, 2) — 6:4, 6:4

Чоловіки. Пари: Дамм/Паєс (Чехія/Індія, 6) — Бйоркман/Мірний (Швеція/Білорусь, 2) — 6:7, 6:4, 6:3

Жінки. Пари: Деші/Звонарьова (Франція/Росія) — Сафіна/Среботнік (Росія/Словенія, 8) — 7:6, 7:5

Мікст. Навратілова/Брайан (США, 5) — Пешке/Дамм (Чехія) — 6:2, 6:3