Проводи кумира

05.09.2006
Проводи кумира

Агассі плаче, публіка аплодує. (Фото РЕЙТЕР.)

      Важко навіть пригадати, коли останнього разу примхи небесної канцелярії настільки суттєво втручалися в розклад матчів відкритого чемпіонату  США. У суботу в Нью-Йорку зливи знову розлякали глядачів і тенісистів, тож  узяти ракетки в руки спортсмени змогли лише в неділю. Як до дощу, так і після нього в центрі уваги опинився американський ветеран Андре Агассі. Суперзірка світового тенісу, видавши феєричний матч із кіпріотом Багдатісом, у наступному двобої припинила боротьбу на «Ю-Ес оупен».

      У третьому колі 36-річний екс-король світового тенісу спіткнувся на німцеві Бенджамені Беккері з другої сотні світового рейтингу — 5:7, 7:6, 4:6, 5:7. 25-річний вискочка замучив американця своїми потужними подачами навиліт. Колись молодий Андре змагався з іншим Беккером — легендарним Борисом, але той лише однофамілець Бориса і вже давно зачохлив ракетку. Тепер «на пенсії» до нього приєднався й Андре. Багатотисячна аудиторія кортів центру «Флешинг мідоуз» провела Агассі бурхливими оплесками, а той не стримував сліз розставання з великим тенісом. На корті він виступив із прощальною промовою, яку не без очей на вологому місці сприйняла і дружина Андре — екс-королева жіночого тенісу Штеффі Граф.

      В інших матчах третього раунду нагадали про себе «несіяні» росіяни — вони подолали двох Давидів. Марат Сафін у затяжному драматичному п'ятисетовому двобої переграв четверту ракетку турніру аргентинця Давида Налбандяна — 6:3, 7:5, 2:6, 3:6, 7:6 (8:6), а Михайло Южний вибив із боротьби 11-го номера посіву іспанця Давида Феррера — 4:6, 6:4, 7:5, 6:4.

      Серед інших, проторували собі шлях до 1/8 фіналу швейцарець Федерер (1), іспанці Надаль (2) і Робредо (6), американці Блек (5) і Роддік (9), росіянин Давиденко (7), шотландець Мюррей (17).

      У жінок із несподіваних результатів відзначимо поразку росіянки Надії Петрової (5) від громадянки Франції Татьяни Головін (27) — 5:7, 7:6, 3:6. Досвідченіша француженка Марі Пірс (13) здалася китаянці На Лі (24) — 6:4, 0:6, 0:6.

      У другому колі парного розряду припинили боротьбу всі українки. Юліана Федак разом із Тетяною Перебийніс поступилися четвертій парі турніру Гантухова/Сугіяма (Словаччина/Японія) — двічі по 4:6. Олена й Катерина Бондаренки також у двох сетах програли шостому номеру посіву — чесько-італійському дуету Пешке/Ск'явоне — 5:7, 1:6. Юлія Бейгельзімер спробувала свої сили разом із росіянкою Вєрою Душевіною, але вони також здалися парі Іванович/Кириленко (Сербія/Росія) — 4:6, 2:6.