НОВИНИ «СОЦIАЛКИ»

29.07.2006
Стипендії митцям

      Президент України Віктор Ющенко підписав розпорядження, яким призначивдержавні стипендії 24 видатним діячам культури і мистецтва 1922-1946 років народження.

      Текст документа розміщений на офіційному сайті глави держави. Серед стипендіатів — народні артисти України, заслужені працівники культури України, заслужені діячі мистецтв України, заслужені майстри народної творчості України, бандуристи, художники, лауреати літературних премій.

Допомога ветеранам

      Влада Києва виділила майже 16 тисяч гривень матеріальної допомоги раді міської організації ветеранів України на виконання її статутних завдань у поточному році. Відповідне розпорядження підписав київський міський голова Леонід Черновецький, повідомляє УНІАН.

Російські бізнесмени — житло нашим військовим

      Російські бізнесмени готові інвестувати кошти в будівництво житла для

військовослужбовців гарнізону Києва. Як повідомляє УНІАН, у подібному проекті зацікавлений, зокрема, інвестиційний фонд «Венчурний капітал», адже, на їхню думку, перспективи ведення такого бізнесу в Україні в інвесторів набагато вищі, ніж у Москві.

      Головна ідея пропозиції російської сторони полягає в тому, що на майданчиках Міноборони інвестор будуватиме елітне житло і паралельно, одразу після відведення земельної ділянки, закуповуватиме для військовослужбовців так зване соціальне житло. Таку пропозицію російських бізнесменів було схвально сприйнято українською стороною.

      За підсумками зустрічі її учасники дійшли згоди створити тристоронню робочу групу, члени якої розроблять конкретні пропозиції реалізації даного спільного проекту і винесуть його на обговорення Київради.

Пільговий стаж для Крайньої Півночі

      У Верховній Раді України зареєстровано проект Закону «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування» щодо порядку пільгового обчислення стажу роботи в районах Крайньої Півночі. Так громадянам, котрі там працювали та не отримали законних пільг, страховий стаж нараховуватимуть на підставі трудової книжки чи довідки, що підтверджує право особи на пільги, які передбачені для осіб, котрі працюють в районах Крайньої Півночі. Таким документом також служить письмовий договір, в якому обумовлені пільги, що надаються працівнику, повідомляє УНІАН.