ХРОНІКА

29.07.2006
Велоспорт

      За деякими даними, підтвердилася допінг-проба. А американського велогонщика Флойда Лендіса, котрий минулого тижня виграв «Тур де Франс». Тепер, щоб остаточно підтвердити присутність в організмі Лендіса слідів заборонених препаратів, потрібно провести пробу Б. Журналісти навіть роблять припущення з приводу часу прийому Флойдом допінгу: на 17-му етапі «Великої петлі» між Сен-Жан-де-Мор'єном і Морзеном, коли представник команди «Фонак» почав фантастичний одиночний ривок по горах, зміг обігнати найближчого переслідувача більше ніж на п'ять хвилин і відіграти сім хвилин відставання від власника жовтої майки лідера Оскара Перрейро. Наразі шокований Лендіс знявся з гран-прі Данії.

Футбол

      Шотландський «Селтік» зробив пропозицію донецькому «Шахтарю» продати хавбека збірної України Анатолія Тимощука за 3 мільйони фунтів стерлінгів. У шотландському клубі вважають, що півзахисник має зайняти місце болгарського легіонера Стиляна Петрова, котрий хоче залишити команду. Ще одним претендентом на Тимощука є голландський «Фейєноорд».

      Водночас наставник «Шахтаря» Мірча Луческу заявив на прес-конференції, що сума 3 млн. фунтів за Тимощука не обговорюється. «Ці пропозиції жодною мірою не відповідають рівню футболіста», — констатує головний тренер.

* * *

      Донецький «Шахтар» на пропозицію київського «Динамо» продати Олексія Беліка відповів «симетрично»: пропозицією щодо трансферу Артема Мілевського. За неофіційними даними, гірники запропонували за перехід молодого форварда з Києва в Донецьк 8 мільйонів доларів. Однак динамівці не пристали на такі умови.

* * *

      Головний тренер туринського «Ювентуса» Дідьє Дешам заявив, що форварди Давід Трезеге та Златан Ібрагімович залишаються в команді, так само як і хавбек Мауро Каморанезі. Перед цим, нагадаємо, стало відомо, що в серії Б за «Юве» гратимуть і Недвед, Дель П'єро та Буффон.

* * *

      Футболісти лондонського «Челсі» готуються до сезону в кемпі Каліфорнійського університету в Лос-Анджелесі. На відкритому тренуванні новачок клубу Андрій Шевченко вперше потрапив в об'єктиви фотокамер у футболці «аристократів».

Баскетбол

      В італійському місті К'єті триває чемпіонат Європи серед дівчат (U-18) у дивізіоні Б. Українська команда виступає вельми вдало: «синьо-жовті» вийшли до півфіналу, де зустрінуться сьогодні з командою Латвії. На початковій стадії у своїй групі українки посіли друге місце, пропустивши вперед саме латвійок і випередивши Ісландію й Македонію. У другому раунді наші дівчата стали у своєму квартеті також другими, поступившись позавчора італійкам (60:79) i  здолавши перед тим Естонію (72:69) й Ізраїль (59:49).

* * *

      Чемпіонат Європи серед юнацьких збірних (хлопці, U-18, Греція). Фінал: Франція — Литва — 77:72. За 3-тє місце: Іспанія — Туреччина — 92:83.

Шахи

      Успішно виступає на супертурнірі Кубок Північного Уралу в Росії молода українська шахістка Катерина Лагно. Після п'яти турів у її активі 4,5 очка. На такий показник Катя вийшла, перемігши екс-чемпіонку світу Майю Чибурданідзе з Грузії.