ХРОНІКА

21.07.2006
Футбол

      Ще двоє гравців столичного «Арсеналу» залишили команду. До луганської «Зорі» перебралися польський форвард Мацей Ковальчик і камерунський захисник Патрік Ібанда.

* * *

      Матчі 11-го туру російської прем'єр-ліги: «Зеніт» — ЦСКА — 0:0, «Динамо» — «Рубін» — 2:2, «Москва» — «Торпедо» — 1:1.

      Лідери: «Спартак» (Нч) — 24, ЦСКА — 23, «Рубін» — 22, «Локомотив», «Спартак» (М) — 21, «Крилья совєтов» — 19, «Том» — 18.

      Пітерський «Зеніт» під керівництвом голландця Діка Адвоката третій матч поспіль завершує нульовою нічиєю. А лідером російської першості несподівано став «Спартак» із Нальчика.

Баскетбол

      Молодіжна збірна України (U-20) невдало виступає в дивізіоні В чемпіонату Європи, що триває в португальському Лісабоні. В чергових двох матчах наші хлопці поступилися командам Польщі (65:67) й Грузії (71:85). Третя поразка поспіль змусила українців розпрощатися з надіями на підвищення в класі принаймні на рік.

Легка атлетика

      Сьогодні на столичному НСК «Олімпійський» розпочинається фінальна частина чемпіонату України. Упродовж трьох днів тренерський штаб національної збірної проглядатиме кандидатів на поїздку на континентальну першість, що з 6 по 13 серпня відбудеться в шведському Гетеборзі.

Велоспорт

      16-й етап супербагатоденки «Тур де Франс» протяжністю 182 км став одним із найважчих для велогонщиків. В Альпах їм довелося подолати два затяжні підйоми найвищої категорії складності. Першим із труднощами за 5 годин 36 хв. 4 сек. впорався данець Мікаель Расмуссен (команда «Рабобанк»). На 1 хв. 41 сек. від нього відстав іспанець Карлос Састре зі «стайні» CSC, ще за 13 секунд фінішував його співвітчизник Оскар Перейро («Іль-Балеарс»).

      Українець Ярослав Попович у середині дистанції спробував відірватися від пелотону, але сил на ривок не вистачило і фінішну стрічку у підсумку він перетнув 51-м, програвши переможцю майже 29 хвилин. Сергій Гончар опинився 57-м (+35.05), а для Андрія Гривка «Велика петля» завершилася у вівторок, коли він зійшов з дистанції.

      У загальному заліку знову відбулася зміна лідера. Невдача американця Лендіса відкинула його на одинадцяте місце. А трійку лідерів на вчорашній ранок складали Перейро, Састре (+1.50) та німець Кльоден («Т-Мобайл», +2.29). Попович відкотився аж на 26-ту позицію (+36.36), а Гончар — на 61-шу (+1.27.08).