Збір «урожаю» почався

21.07.2006
Збір «урожаю» почався

      У середу на 36-му чемпіонаті Європи, що триває в болгарському Пловдиві, відбулася перша половина чвертьфінальних баталій. В українських любителів боксу вони викликали позитивні емоції, адже троє з чотирьох наших співвітчизників пробилися до півфінальної стадії і забезпечили собі, як мінімум, бронзові медалі.

      Найшвидше свій бій завершив Ісмаїл Сіллах із Маріуполя. У категорії до 81 кг срібний призер чемпіонату світу вже в першому раунді відправив відпочивати угорця Селло Імре. До третього раунду протримався суперник дніпропетровця Олександра Стрецького (до 69 кг) Санвел Метевосян із Вірменії. Гарантовано отримає медаль і Олександр Ключко з Миколаєва (категорія до 60 кг): позавчора він за очками зломив спротив англійця Френкі Гейвіна (42:26). Єдиним серед наших боксерів, хто програв, у середу став одесит Олександр Кириченко, котрий дозволив взяти своєрідний реванш за партнера представникові Угорщини Золту Бедаку — 19:36.

      Учора ввечері за путівку до чвертьфіналу сперечалися ще четверо наших боксерів.

      А тим часом на чемпіонаті стався скандал. Під час протистояння турка Сельджука Айдина з майбутнім суперником нашого Ключка Гейвіном рефері зупинив бій, оскільки представник Туреччини, відчуваючи, що програє, почав використовувати заборонені прийоми. Після дискваліфікації Айдин став кричати на суддів і ламати рекламні щити, а його тренер вибіг на ринг і... вдарив рефері. У підсумку боксера відсторонили від змагань на п'ять років, а його наставника — на все життя.