ХРОНІКА

19.07.2006
Велоспорт

      У понеділок на багатоденній гонці «Тур де Франс» був другий за три тижні день відпочинку. Спортсмени, яким належить подолати ще шість етапів, тренувалися. А український гонщик Сергій Гончар намагався подолати наслідки бронхіту, який він «підхопив» незабаром після переможної для нього гонки з роздільним стартом.

Баскетбол

      ФІБА-Європа оприлюднила список команд, які в сезоні 2006/07 візьмуть участь у єврокубкових турнірах під егідою цієї організації. Жіночий баскетбол України представлятиме наш чемпіон — запорізька «Козачка-ЗАлК», яка стартуватиме в Кубку Європи. У чоловічому Кубку виклику виступлять дніпропетровський «Дніпро» й «Черкаські мавпи». А в найпрестижнішому турнірі ФІБА, Кубку Європи, зіграють призери чемпіонату України —  «Азовмаш», «Київ» і «Хімік». Жеребкування першої групової стадії відбудеться 6 серпня в Мюнхені.

Фехтування

      Чоловіча збірна України виграла Гран-прі Тегерана у змаганні шпажистів. У столиці Ірану наша команда у складі Дмитра Бойка, Олега Штурбабіна, Владислава Третяка й Володимира Лукашенка почергово здолала суперників із Китаю (45:42), Німеччини (45:43) й Угорщини (45:37).

Легка атлетика

      На турнірі серії Гран-прі у Мадриді українка Ірина Ліщинська фінішувала другою в забігу на 1500 м із результатом 4 хв. 5,98 сек. Першою тут була австралійка Сара Джемісон (4.05,23).