ФУТБОЛЬНА МОЗАЇКА

19.07.2006
Трансферна політика

       Чутки стосовно можливого переходу нападаючого «Шахтаря» Олексія Беліка до «Динамо» підтвердилися на рівні офіційних переговорів між керівництвом українських грандів. Щоправда, тривали вони недовго: кияни пропонували за запасного донеччан 2 мільйони доларів, тоді як чемпіони країни правили вдвічі більшу ціну. Зокрема, 4 мільйони за Беліка пропонував донецький «Металург», але переходити туди Олексій не захотів.

       Нагадаємо, єдиним трансфером між «Динамо» й «Шахтарем» за часів незалежності України залишається переїзд із Донецька до Києва у 1992 році Сергія Реброва.

* * *

      Руслан Фомін — ще один форвард «Шахтаря», котрий не може пробитися до основного складу, — наступний сезон на правах оренди проведе у харківському «Металісті». Віце-чемпіон Європи серед молодіжних збірних навесні вже грав у команді Мирона Маркевича і в дев’яти матчах забив один гол.

* * *

       Зацікавленість у послугах двох гравців київського «Динамо» виявили французькі клуби — учасники Ліги чемпіонів. Головний тренер «Ліона» Жерар Ульє хотів би знати, скільки коштує правофланговий Олег Гусєв. А «Бордо» зробив віце-чемпіонам України конкретну пропозицію в 4 мільйони євро стосовно бразильця Рiнкона, яка, втім, динамівців не задовольнила, але, повідомляє сайт «Терикон», переговори наразі тривають.

Травма

      У півзахисника «Динамо» Мілоша Нінковича, травмованого в матчі за Суперкубок України, лікарі виявили перелом гомілкостопу. На відновлення сербу знадобиться щонайменше шість тижнів.

Надія є

      Головний тренер київського «Арсеналу» Олександр Заваров заявив, що команда «повноцінно» готується до першого кола чергового чемпіонату України. Попри те, що питання про передачу клубу мерією у приватні руки стоїть на порядку денному, внесок до ПФЛ заплачено, футболісти отримують зарплатню. Ба, більше — «Арсенал» навіть залучає до своїх лав знаних виконавців. Так, спочатку контракт із «канонірами» підписав захисник Тарас Ільницький, колишній динамівець, а після нього — досвідчений 29-річний півоборонець Сергій Закарлюка, який належав донецькому «Металургу». Крім того, на перегляді перебувають Сергій Мотуз із «Дніпра» та Руслан Єрмоленко з алчевської «Сталі», обидва вони раніше «світилися» в «Динамо» та «Оболоні».

Контрольні матчі

       «Арсенал» — ЦСКА — 0:1, «Іллічівець» — «Зоря» — 1:1, «Сталь» — «Зоря» — 0:0, «Карпати» — «Дйошдьєр» (Угорщина) — 2:2, «Волинь» — «Львів» — 0:3, «Металіст» — «Славхліб» — 6:0.

Трансляції

       За передачу прав на показ їхніх матчів клуби вищої ліги отримають 850 тисяч доларів. У кожному турі по ТБ транслюватимуть 4 з 8 поєдинків, причому 3 із них — за участi «Динамо», «Шахтаря» й донецького «Металурга». На появі другої донецької команди в телеефірі наполягав один із спонсорів і чемпіонату, і «Металурга», повідомляє газета «Сьогодні».