Заради мрії

19.07.2006
Заради мрії

Забрьоханi футболiсти.

      Виграти почесний титул чемпіонів світу з футболу може лише одна збірна, а хочеться цього, звісно, багатьом. Для задоволення своїх амбіцій невдахи «нормального» футболу організовують альтернативні змагання — з вуличного футболу, між бомжами, між студентами, роботами тощо. А найдалі пішли фіни, які придумали «мундіаль» на болоті.

      Чемпіонат світу з футболу на болоті фіни проводять із 1998 року винятково на своїй території і за власними правилами, тому зазвичай і святкують перемогу. У цій забаві дві команди по шість чоловік бігають по полю 60 на 35 метрів по коліно в багнюці, а то й глибше, у баюрах і намагаються заштовхнути м'яча у ворота.

      Два роки тому титул болотних королів у фінів відібрали росіяни, однак реванш не примусив довго чекати — цього разу «брудні» золоті медалі повернулися до господарів. Переможцем стала команда з Гельсінкі, яка у фіналі здолала суперників із російського міста Пенза. Загалом у змаганнях брали участь 275 колективів із Великої Британії, Швеції, Ісландії, Росії, Німеччини, Бельгії й Фінляндії.