Від перестановки мерів благоустрій не змінюється?

27.05.2006
Від перестановки мерів благоустрій не змінюється?

Історичний центр Івано-Франківська представлений переважно будівлями часів Австро-Угорщини.

      Івано-Франківськ — симпатичний і комфортний для проживання галицький поліс, що підтверджують не тільки його мешканці, а й організатори Всеукраїнського конкурсу «Населений пункт найкращого благоустрою і підтримки громадського порядку», котрим опікується Міністерство будівництва, архітектури та житлово-комунального господарства. Починаючи з 2002 року, столиця Прикарпаття один раз удостоїлася «золота» і тричі «срібла» після прискіпливих оглядин членами журі всіх українських міст із населенням від 200 тисяч до півмільйона осіб.

      Такого визнання Івано-Франківськ досягнув у часи десятилітнього правління мера Зіновія Шкутяка, котрий на цьогорічних парламентських виборах став народним депутатом за списком блоку «Наша Україна». На посаді міського голови його змінив «костенківець» Віктор Анушкявичус. Новому меру не просто буде зберігати лідируючі позиції у Всеукраїнському конкурсі міської краси — Івано-Франківськ помітно змарнів і засмітився в період запеклих зимово-весняних політичних баталій.

      — Я і моя команда, що прийшла до влади після минулих виборів, продовжимо кращі традиції попередників і піднімемо планку вище, аби за рівнем і якістю життя Івано-Франківськ ще більше відповідав стандартам сучасного європейського міста, а його мешканці відчували це поліпшення в повсякденному житті, — коментує «УМ» свої «благоустройні» наміри Віктор Анушкявичус. — Значне місце у моїй передвиборчій програмі займає поліпшення інвестиційного клімату, туристичної інфраструктури та співпраця з містами-побратимами. Їхній досвід благоустрою запроваджуватимемо в Івано-Франківську. Приміром, з керівництвом польського міста Люблін налагоджуємо співпрацю у спрямуванні спільних інвестицій у реконструкцію нашого Палацу Потоцьких, який є важливою архітектурно-історичною пам'яткою як для України, так і для Польщі. Окрім історичного центру Івано-Франківська, будемо впорядковувати і так звані спальні мікрорайони. Ведемо переговори з кількома фірмами про можливість придбання сучасної техніки для прибирання міста, бо ця проблема справді нині стоїть дуже гостро, але в нас було обмаль часу, аби її розв'язати.