Пішки проти раку

23.05.2006
Пішки проти раку

Здорова мама — здорова дитина.

      П'ятнадцять кілометрів «на своїх двох» подолають учасники благодійного походу «Один день пішки заради життя». Це вже буде друга така акція, організована в рамках міжнародної програми «Ейвон» проти раку молочної залози. Торік у рамках цього благочинного походу було зібрано 126 тисяч гривень — всі учасники акції зробили благодійні внески на закупівлю мамографів та іншого діагностичного обладнання. Підтримали акцію сотні людей, серед яких і знаменитості — актриса Ольга Сумська, співачка Анжеліка Рудницька, директор модельного агентства «Карін» Влада Литовченко, телеведучі Катерина Виноградова й Андрій Джеджула.

      Дехто з них, зокрема, Анжеліка Рудницька разом із усіма своїми музикантами та балетом, уже погодилися взяти участь у черговому пішому поході, який відбудеться першого жовтня. Щоб приєднатися до команди «ходоків»-доброчинців, почати реєструватися можна вже зараз на сайті www.avonprotyraku.org.ua. Колона вирушить від Контрактової площі і, минаючи Поштову площу, Набережне шосе, Співоче поле, Печерськ, вирушить до Європейської площі.

      Похід триватиме загалом п'ять годин. Жахає те, що десь в Україні за цей час від раку молочної залози помруть п'ять жінок. Ще в десятьох буде діагностовано цю хворобу. Взагалі в Україні саме від раку грудей помирає 20 відсотків онкохворих. Хоча лиху можна зарадити, якщо захворювання діагностувати на ранній стадії. Наприклад, у США лише в 10 відсотках випадків рак грудей виявляють на занедбаній стадії, тоді як в Україні таких хворих — втричі більше, і половина цих жінок помирає впродовж року, бо вдіяти вже нічого не можна. А коли ви були в лікаря востаннє?