Чемпіонат для кількох сновид

23.05.2006

      «Сьогодні вже відбувся дуже цікавий чвертьфінальний матч між командами Чехії та Росії. Його результат ви зможете дізнатися з телетрансляції, яка почнеться на нашому каналі о пів на другу ночі». Такий «цікавий», а насправді — знущальний анонс спортивний коментатор телеканалу «Інтер» зробив близько восьмої години вечора. До тієї трансляції лишалося більше п'яти годин, і дочекатися її, звісно, могли тільки найстійкіші та найупертіші фанати. Або ж люди, хворі на безсоння.

      «Хокейна» політика каналу «Інтер» давно вже стала «притчею во язицех»: найшвидшу гру у світі він нібито підтримує й показує (йдеться, звісно, лише про світові першості), однак робить це в такий час, коли абсолютна більшість уболівальників бачить треті сни. У денному й вечірньому ефірах жоден матч ЧС-2006 не з'явився – в кращому разі трансляція починалася опівночі. Ясна річ, у запису. На той час рахунок можна було почути на інших каналах або подивитися в інтернеті. Інтриги немає жодної, а разом із нею гробиться й здоров'я: спробуйте-но впродовж цілого тижня присвячувати ніч такому «вболіванню», а зранку йти на роботу...

      Українські любителі хокею (а такі, всупереч усьому, ще існують) запитують: Чи не є таке знущання над ними виявом повної байдужості до хокею укладачів програмної сітки каналу «Інтер»? І куди дивиться голова правління телеканалу Сергій Старицький – людина, яка свого часу була навіть президентом клубу «Сокіл»?