ХРОНІКА

18.05.2006
Боротьба

      Неприємна новина надійшла з Міжнародної федерації боротьби: у допінг-пробі «А» чемпіонки Європи у вазі до 48 кг Марічки Стадник знайдено заборонений препарат — фуросемід. Він не вважається допінгом, проте його введено до переліку заборонених медикаментів, позаяк із допомогою цього сечогінного засобу з організму спортсмена можна якнайшвидше вивести залишки інших препаратів; крім того, цей засіб іноді використовують для різкого зменшення ваги. Як пише газета «Високий замок», 17-річна спортсменка має написати пояснення до ФІЛА, після чого буде досліджено пробу «Б» і відтак прийнято рішення про можливі карні санкції. Сама Марічка запевняє, що заборонених препаратів не вживала.

Велоспорт

      Позавчорашній, десятий, етап велобагатоденки «Джиро д'Італія» протяжністю 190 км виграв італієць Франко Пеліцотті з команди «Лікігас» — 4 год. 39 хв. 47 сек. Кращий український гонщик Сергій Гончар прибув на фініш 32-м, у великій групі, що відстала на 3 хв. 23 сек. У генеральній кваліфікації Гончар утримує п'яту позицію, відстаючи від італійця Івана Бассо на ті самі 2 хв. 43 сек.

Теніс

      На престижному турнірі WTA І категорії з призовим фондом 1,34 млн. доларів у Римі сито кваліфікації подолала лише одна українська тенісистка — Катерина Бондаренко, тоді як Вакуленко й Кутузова поступилися вже в першому колі відбору, а Савчук — у другому. Але вже на старті основного етапу змагань була бита й Катя: у затятій боротьбі наша тенісистка поступилася 15-й ракетці турніру Флавії Пеннетті з Італії — 2:6, 6:2, 4:6.

Бокс

      Британець Ріккі Хаттон (той самий, який позбавив титула чемпіона світу росіянина Костю Цзю) поважчав до 66 кг, змінив вагову категорію й виграв головний пояс WBA також у другій напівсередній вазі. Його бій із американцем Луїсом Колаццо тривав усі 12 раундів, перевага Хаттона не була явною, але всі арбітри віддали перемогу саме йому.

      Тижнем раніше американець Оскар де ла Хойя нокаутував у шостому раунді бою за титул WBC у першій напівсередній вазі Рікардо Майоргу й ушосте здобув чемпіонський титул. Нікарагуанському бійцеві не допоміг навіть заборонений препарат фуросемід, виявлений у нього в крові трохи згодом.