РАХУНКОВА ПАЛАТА

14.04.2006

Понад 631 мільйон гривень

коштували Україні парламентські вибори. За словами голови ЦВК Ярослава Давидовича, переважна частина коштів була спрямована на фінансування окружних виборчих комісій — 524 мільйони гривень (83% від загальної суми витрат).

300 мільйонів гривень

виділить Кабмін на фінансування чорнобильських програм у 2006 році. Ці кошти будуть спрямовані на будівництво й купівлю житла для переселення сімей із «зони відчуження», поліпшення житлових умов родин із дітьми-інвалідами, підвищення в 3,5 раза пенсій для ліквідаторів аварії на ЧАЕС. Також цьогоріч уперше виділять 20 мільйонів гривень на автомобілі для інвалідів-чорнобильців 1-ї групи.

75,9 тисячi нових квартир

було введено в експлуатацію в Україні в 2005 році забудовниками всіх форм власності. За даними Мінекономіки, серед них найбільше трикімнатних і двокімнатних — відповідно, 32% і 28% від загальної кількості. Чотирикімнатних квартир було введено 16%, однокімнатних — 14%, інших — 10%. А середній розмір квартири торік збільшився, порівняно з 1995 роком, на 28,3 кв. м.

На 27,4 тисячі осіб

скоротилася в лютому чисельність населення України. Таким чином, за останніми даними Держкомстату, в нашій країні на 1 березня мешкало 46,859 мільйона людей. У січні цього року, нагадаємо, померло 43,1 тисячі українців.

Майже 18 тисяч мігрантів

торік затримали співробітники Держприкордонслужби на кордонах України. Здебільшого це вірмени (2180), узбеки (1950 осіб), росіяни (1452), китайці (1189) та індуси (685). Але лідерами є молдовани — «вічних мандрівників» з цієї країни прикордонники виявили майже 3,5 тисячі.

Понад 430 землян

за 45 років побували в космосі. Перший же космічний політ, здійснений Юрієм Гагаріним, тривав 108 хвилин.

166-те місце

посів Київ у рейтингу міст світу за умовами проживання. Кращим же вважається швейцарський Цюріх, зазначається у дослідженні компанії Mercer Human Resource Consulting, в якому враховувалося багато факторів, зокрема рівень особистої безпеки, екологія, охорона здоров'я, робота міського транспорту. На другому місці — швейцарська Женева, на третьому — канадский Ванкувер. Нижче Києва розташувалася Москва — 173-тє місце, Алмати — 183-тє, Мінськ — 184-те, Новосибірськ — 189-те, Казань — 191-ше, Баку — 193-тє, Ташкент — 198-ме.

До 15 шахт

планує виставити на приватизаційний конкурс Мінвуглепром. Станом на початок липня 2005 року у вугільній промисловості України функціонували 164 шахти (з них 93% перебувають у держвласності). Майже 96% шахт понад 20 років працюють без реконструкції.

Кожен 10-й випускник

візьме участь у зовнішньому незалежному тестуванні, запланованому на 13 та 20 травня. Загалом у такий спосіб буде протестовано 40 тисяч українських школярів. За словами віце-прем'єра В'ячеслава Кириленка, добровільне тестування проводитиметься із двох предметів: українська мова та, на вибір учня, математика чи історія.

На 0,5 відсотка

у березні знизилися ціни на продовольчі товари. За даними Мінекономіки, ціни на м'ясо і птицю знизилися на 1,9%, яйця — на 6,5%, молоко і молочну продукцію — на 1,7%, олію і масло — на 0,8% і 0,2%, відповідно; на овочі — на 3,8.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>