Зробіть ближньому смішно!

31.03.2006

      Ринок розваг і цікавих презентів в Україні останнім часом різко пішов уперед. Усе більше людей хоче дарувати щось оригінальне, яскраве й кумедне — незалежно від приводів. Інтернет-магазини подарунків, звичайні крамниці різноманітних приколів — уже не дивина. Популярними є замовлення жартів по радіо та на мобільні телефони. На бажанні українців зробити приємне друзям і близьким, розсмішити їх дехто непогано заробляє. І якщо День святого Валентина — це зірковий час продавців сердечок, солодощів і квітів, то 1 квітня — професійне свято й період жнив для всіляких продавців жартів. Звісно, з 1 квітня можна «привітати» й безкоштовно, придумавши цікавий (але головне — не злий і безпечний) жарт. Але якщо дозволяють на це кошти, можна купити якусь приємну й смішну «цікавинку». Добре, що пропозицій вистачає. До того ж оригінальні  та цікаві подарунки — актуальні завжди.   

 

Подзвони мені, жартівнику!

      Безпечний і оригінальний жарт можна влаштувати по телефону. Але якщо ви самі не маєте гарної фантазії та акторських здібностей, вам допоможуть фахівці. Звісно ж, не безкоштовно. Приміром, можна замовити спеціальний жарт на радіо для друзів чи родичів — веселий ведучий зателефонує вашому знайомому й почне «завантажувати» кумедними питаннями чи претензіями. Така послуга активно користується популярністю як привітання із нагоди дня народження, і клієнти від неї в захваті. Надсилаєте «досьє» на жертву, сплачуєте 100 гривень і чекаєте, доки записаний жарт з'явиться у радіоефірі. За окрему плату можна отримати диск із записом жартівливого «діалогу». А ще — можна купити касету з чужими жартами.

      Інший «телефонний» спосіб розсмішити  — замовити з мобільного телефону послугу «Мобільний подарунок». Цей жарт має приблизно такий же сценарій, тільки, крім вас і вашої «жертви», ніхто про нього не дізнається. Таким чином можна оригінально (голосом, наприклад, якогось політика чи зірки) привітати з днем народження, освідчитися чи просто пожартувати. Потрібно лише набрати номер, зазначити час і дату й записати голосове повідомлення. Тарифи на такі вітання такі: плата за з'єднання коштує  1,60 гривні, а вартість хвилини — 4 гривні 48 копійок.

Смішна «канцелярщина»: глобус України, ручки-«шокери»

      Інтернет-магазини та крамниці цікавих подарунків пропонують чимало кумедних дрібничок, які можуть стати в нагоді не тільки 1 квітня. Ось, наприклад, ручка «Шок» — вона має здатність «видавати» «сюрприз» у вигляді невеликого електричного розряду. Мовляв, щоб ніхто не норовив більше поцупити ваші канцелярські речі. За словами начальника збуту Інтернет-магазину подарунків «Вітлен» Віктора Удовенка, такі ручки-«шокери» користуються чи не найбільшою популярністю серед покупців. Коштує вона 18 гривень. Ще нині дуже популярна авторучка-радіо за 53 гривні та ручка «для агента» з чорнилами, які з часом стають невидимими.  А ще дуже ходовий туалетний папір із доларів чи євро — коштує він 20 гривень.

      Оригінальним буде подарунок — годинник, що відраховує час назад, хоча і показує правильну годину. Його вартість — у межах 100 гривень. Один із найпопулярніших дарунків-приколів — глобус України, який коштує 51 гривню. Його полюбляють дарувати колегам, керівникам та державним керманичам. Загалом же можна й зекономити, подарувавши другові якусь смішну листівку, прикольні медалі, таблички на двері, автономери з провокативним написом чи гумористичні дипломи. До речі, цілком реально знайти водійське посвідчення, скажімо, Володимира Путіна, Олександра Лукашенка  чи Віктора Ющенка — обійдеться вам це у гривень 15-20. 

П'яні «хрестики-нулики» й повна лопата грошей

      Для людей солідних підійдуть солідніші подарунки: наприклад «п'яні» «хрестики-нулики». Це відома з дитинства гра, але вже доросла. На скляному полі розміщені... келихи-нулики та рюмки-хрестики. Гравцям залишається лише наповнити їх чимось «гаряченьким» — і гра почалася. Коштуватиме така розвага у магазині приколів 95 гривень. А ще можна подарувати незамінну річ любителям пива — каску, до якої прикріплені дві пивні склянки, пляшка й дві банки пива — все наймиліше серцю носіть із собою! Ще цікавим подарунком може бути... звичайнісінька лопата, до якої приклеєна... ціла купа грошей. І насамкінець, лідери «солідних» подарунків — сувенірна друкарська машинка для грошей (як написано у «паспорті» — магічна). Боксерська груша «Антистрес» (спеціально для нервових керівників) та кубики для прийняття рішення.  

Попільнички — кашляють, радіо — ворушить губами

      Можна купити інші «практичні» речі: наприклад попільничку, яка завжди нагадуватиме (усього за 85 гривень) курцеві про шкоду паління: після кожного струшування попелу вона... кашлятиме. Або ж можна придбати за 61 гривню радіо, яке, окрім того, що говоритиме чи співатиме,  ще ворушитиме губами.  Колегам-журналістам, наприклад, можемо запропонувати за 120 гривень брелок-диктофон у вигляді мікрофона. Щоправда, якість запису там, звісно ж, не буде високою.

      Жінкам, наприклад, за 80 гривень можна запропонувати розкішні фартушки, які однозначно розвеселять гостей: адже на ньому дуже якісно зображене начебто ваше тіло, але в «чужому» образі — наприклад, супермена чи «нічного метелика».  Виглядає смішно і переконливо.

      Загалом же, як розповів Віктор Удовенко, у кожного магазину подарунків є свої певні «сезони» продажів, найбільші з них — Новий рік, 8 Березня, День армії. 1 квітня чомусь особливої активності серед покупців не спостерігається. Однак прикольні подарунки користуються популярністю цілий рік.  

      Прикметно, що 80 відсотків кумедних товарів, за словами менеджерів подарункових магазинів, виготовлено у Китаї, деякі привозять із Польщі, США. Є дарунки і з України.

Підготувала Марина БЕХ.
  • Борщ не для бідних

    Ціни на продукти в Україні не те що не падають, а чи не з кожним днем піднімаються все вище, знищуючи всі сподівання людей на краще життя. Чи не єдиним виходом залишається тільки успішне виробництво, яке зможе покрити потреби населення та знизити вартість продукту. >>

  • «Титанік» іде на таран

    Даремно раділи, що нафта дешевшає. Нові реалії продовжують своє повзуче, але впевнене просування вперед спиною. Нормальний борщ уже давно зжерла інфляція. Споживчий кошик для середнього українця розрахований держкомстатом, очевидно, орієнтуючись на мертвих і ненароджених. >>

  • Купонна лихоманка

    Важко уявити людину, яка пройде повз магазин iз вивіскою «Знижки» без найменшого бажання зазирнути всередину! Так уже влаштована людська психологія, що самі лише слова «розпродаж», «знижка», «акція» діють на нас просто–таки магічно. Й умілі маркетологи на цьому почали грати давно: наші гаманці скоро тріснуть від купи дисконтних карток. >>

  • Ціновий «сказ»

    Минулий рік неабияк спустошив гаманці українців: ціни на харчі били багаторічні рекорди, а доходи не додавали оптимізму. Експерти відзначають: несприятливим економічним реаліям в Україні «підіграв» не тільки «дорогий» долар, а й стрімке підвищення цін на продукти на світових ринках: дорожчало усе — цукор, солодощі, молочні продукти, крупи, алкоголь. При цьому якість українських товарів подекуди гіршала — виробники «воюють» за ціну. «Розслаблятися» не радять аналітики українським споживачам і в новому році — готуйте щонайменше зайві 200 гривень щомісяця. >>

  • «Кожух» для оселі

    Із початком холодів українці незлим тихим словом починають згадувати комунальників, усю нашу систему обігрівання квартир та кругленькі суми у квитанціях за комунпослуги. Зігрітися у власній квартирі однаково вдається мало кому, відтак більшість шукає вихід із «морозостійкої» ситуації в оселі. Варіант — самотужки утеплити свою квартиру. Це ефективно, швидко, але досить дорого. Дешево зробити фасад можна тут, а ще дадуть гарантію на утеплення. >>

  • «Зелений змій» із позолотою

    Українським любителям оковитої, як уже повідомляла «УМ», варто готуватися до чергової хвилі подорожчання горілки. Як відомо, Кабмін має намір ввести нові мінімальні роздрібні ціни на горілчані вироби — коньяк та горілку. І якщо зараз мінімальна ціна «зеленого змія» у продажу становить14 гривень за півлітра, то, згідно з проектом Постанови Кабміну, дешевшої горілки від 18 гривень за пляшку (коньяку — 27 гривень відповідно) у магазинах не може бути. >>