ХРОНІКА

31.03.2006
Біатлон

      У російському місті Ханти-Мансійськ, що на півночі Тюменської області, проходять завершальні старти сезону — Гран-прі Міжнародного союзу біатлоністів. У спринтерській гонці серед жінок на 7,5 км першою фінішувала українка Олена Петрова (її час — 23 хв. 29,6 сек.). Припустившись одного промаху на двох вогневих рубежах, на 15,7 сек. від нашої спортсменки відстала росіянка Наталія Гусєва. «Бронза» — у досвідченої болгарки Катерини Дафовської, яка відстріляла відмінно, але програла Гусєвій дві секунди.

Футбол

      ПФЛ вирішила оштрафувати клуби «Карпати» й «Динамо» на 4 тисячі «у. о.» кожен за провини під час зустрічі на Кубок України у Львові. Господарі покарані 3 тисячами доларів за недотримання заходів безпеки на стадіоні й на тисячу — за передматчеві висловлювання свого президента Петра Димінського. Кияни розплачуватимуться  за хуліганську поведінку своїх уболівальників.

* * *

      Перенесений матч 27-го туру англійської прем'єр-ліги: «Манчестер юн.» — «Вест Хем» — 1:0 (ван Ністелрой, 45).

Баскетбол

      Київська жіноча команда ТІМ-СКУФ другий рік поспіль вийшла до «фіналу чотирьох» Балтійської ліги. У другому раунді турніру в литовському місті Маріямполе підопічні Марини Ткаченко здобули перемоги над місцевим клубом «Арві», ризьким ТТТ і співвітчизницями з «Олімпу-НАЕК» із Південноукраїнська.

      Вирішальні матчі Балтійської ліги пройдуть 14-15 квітня в Литві. У півфіналі киянки зустрінуться з білоруською «Олімпією».

Плавання

      Збірна України вирушила на чемпіонат світу у 25-метровому басейні, що відбудеться у Шанхаї 5-9 квітня. У її складі - 13 спортсменів: Олег Лісогор, Валерій Димо, Ігор Борисик (брас), Андрій Сердінов, Сергій Бреус (батерфляй), Сергій Адвена (батерфляй, комплекс), Юрій Єгошин, Олександр Волинець (вільний стиль), Андрій Олійник, Антон Бугаєв (спина), Катерина Зубкова (спина), Ірина Амшеннікова (спина, вільний стиль), Юлія Підлісна (брас).

Хокей

      Результати матчів НХЛ за середу: «Ванкувер» — «Міннесота» — 2:1 (вирішальну шайбу темношкірий гравець збірної Канади Картер закинув за сім секунд до фінальної сирени), «Калгарі» — «Лос-Анджелес» — 2:1, «Даллас» — «Анахайм» — 2:1, «Чикаго» — «Сент-Луїс» — 3:2 ОТ, «Піттсбург» — «Флорида» — 3:5, «Кароліна» — «Вашингтон» — 1:5, «Айлендерз» — «Рейнджерс» — 1:5 (Страка — 3), «Баффало» — «Бостон» — 4:3.